PlayStation 5: de grootste State of Play-aankondigingen van Sony

Games Mark Hofman 14 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoewel God of War Ragnarok de show wist te stelen tijdens State of Play, pakte Sony uiteraard nog met heel veel meer uit. Wat waren de belangrijkste aankondigingen voor de PlayStation 5, PS4 en alle bijbehorende diensten? WANT-redacteur Mark Hofman legt het je uit.

Ik ben nog niet lang in het bezit van een PlayStation 5, maar enthousiasme was er tijdens State of Play wel. Naast de eerste Story trailer voor God of War Ragnarok zag ik bijvoorbeeld ook weer meer voorbij komen over Hogwarts Legacy: de game waar ik echt niet op kan wachten. Dat enthousiasme wil ik bij jou ook opwekken, dus daarom zet ik een aantal belangrijke aankondigingen op een rij.

Sony PlayStation 5: State of Play September 2022

Voor ik de aankondigingen met je deel eerst het antwoord op de vraag: wat is State of Play nu precies? Het is een digitaal evenement van Sony waarin het informatie deelt met zijn fans. Er zit geen regelmaat in de evenementen, maar ze komen wel een paar keer per jaar voorbij. Tijdens de presentaties krijg je bijvoorbeeld nieuwe trailers te zien van games of krijg je nieuwe informatie over de PlayStation 5.

Zoals gezegd draaide State of Play in September 2022 voornamelijk om games voor de PlayStation 5. Wat mij betreft het leukste, natuurlijk. Dit waren de belangrijkste aankondigingen die Sony tijdens het evenement deed:

Sony deelt Story trailer voor God of War Ragnarok

Tijdens State of Play toonde Sony eindelijk de eerste Story trailer voor God of War Ragnarok. Dé manier voor het bedrijf om consumenten enthousiast te maken over de nieuwe exclusive. We krijgen meer te weten over de magische rijken die gamers kunnen ontdekken en het verhaal dat ermee gepaard gaat.

Naast de eerste trailer kondigde Sony ook een speciale Ragnarok-controller zien. Deze is, net als de game, vanaf 9 november te bestellen.

Exclusieve Hogwarts Legacy-content PlayStation 5

Wie Hogwarts Legacy op de PlayStation 5 of PS4 speelt, krijg een extra lading aan content. Dat is wat Sony gisteravond, door middel van een korte trailer, liet zien. Wie de game op 10 februari 2023 speelt op één van de consoles zal direct voorzien worden van een speciale quest. Het gaat om Haunted Hogsmeade Shop die een jaar lang alleen voor de Sony-console beschikbaar is.

Sony toont Yakuza, maar dan met Samurai

Yakuza is een fantastische franchise en Like a Dragon was voor mij persoonlijk een prachtige eerste ervaring. In 2014 verscheen er op de PlayStation 3 en PlayStation 4 al een game genaamd Like a Dragon: Ishin!, maar deze was alleen in Japan te spelen.

Het gaat om een Yakuza-game met een hoog Samurai gehalte. Iets dat zich, wat mij betreft, uitstekend leent voor een vervolg op Like a Dragon uit 2020. De titel moet in februari 2023 verschijnen voor de PlayStation 5.

Tekken 8 komt naar de PlayStation 5

Fans van de Tekken-franchise konden tijdens State of Play hun geluk niet op. Bandai Namco kondigde tijdens het digitale evenement de komst van Tekken 8 aan. De Fighting-game is in ontwikkeling en komt onder andere naar de PlayStation 5. De beelden waren overigens indrukwekkend en het ging volgens Namco’s Katsuhiro Harada daadwerkelijk om keiharde gameplay. Hoe sick!

Star Wars en PSVR2 tijdens State of Play

Tijdens State of Play had Sony niet alleen tijd voor de PlayStation 5. Het bedrijf maakte van de gelegenheid gebruik om Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge Enhanced Edition voor de PSVR2 te tonen. Een game die overigens bijgestaan werd door een…bordspel?

Rise of the Ronin: nieuwe RPG voor PlayStation 5

Naast de bekende titels kondigde Sony, samen met Team Ninja, ook nog een nieuwe titel aan. Rise of the Ronin is een actie-RPG die in 2024 as PlayStation 5-exclusive moet verschijnen. Een ideale mix tussen Ghost of Tsushima en Assassin’s Creed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ūüöÄ

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen