De PlayStation 5-game die verboden werd door Xbox en Nintendo

Games Jeroen Kraak 8 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 krijgt binnenkort een nieuwe game die stiekem iets gruwelijk lijkt te zijn. Sony heeft er zelf geen problemen mee, maar Microsoft (Xbox) en Nintendo denken daar heel anders over.

Na onze kennismaking met dit extreem moeilijke Super Mario-level en de gratis games op Netflix, is het vandaag tijd om kennis te maken met Christmas Massacre. En ja, die naam zegt genoeg over deze game.

De game die te gruwelijk is voor de Nintendo Switch en Xbox Series S/X

Kerstmis is de tijd van gezelligheid met vrienden en familie, maar voor gamestudio Puppet Combo is dat toch echt een heel ander verhaal. Christmas Massacre, die dus niet op de Xbox Series S/X en de Nintendo Switch mocht verschijnen, komt gewapend met regelmatige douches vol bloed naar je PlayStation 5.

Christmas Massacre is een game die is geïnspireerd door spellen uit de jaren ’80. Dat zie je meteen terug in de graphics, die er in tegenstelling tot het bloed niet spetterend uitzien. In deze PlayStation 5-game moet je sluipen en moorden zonder dat iemand het doorheeft. Als dat lukt, ga je door naar het volgende level.

Misschien vraag je je af wat dit spel zo anders maakt dan andere bloederige spellen die wel beschikbaar zijn op de Xbox Series X/S en Nintendo Switch. Deze game gaat echter een stapje verder.

In een van de levels wordt een hele klas uitgemoord en in een ander level wordt een supermarkt aangevallen, wat gevoelig ligt in de Verenigde Staten. Microsoft en Nintendo hebben er dan ook voor gekozen om het spel niet te verkopen in hun online winkels voor de Xbox Series S/X en Nintendo Switch.

Wel beschikbaar op de PlayStation 5

Dit is enigszins opvallend, omdat eerdere delen van de game wel gewoon beschikbaar waren op de Nintendo Switch en Xbox Series S/X. Het laatste deel was Non Massacre, waarin spelers zich moesten verbergen voor een moordende non.

Als je de game toch wilt spelen, zul je dit moeten doen op een PlayStation 5 of een pc. Christmas Massacre is namelijk ook beschikbaar om te downloaden via Steam.

Kruidvat trakteert gamers met goedkopere Nintendo Switch-accessoires

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen