PlayStation 5 en Xbox-spelers kunnen beide niet wachten op deze games

Games Rik Claessen 27 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Laat er vrede zijn tussen PlayStation 5 en Xbox-spelers. Geen exclusieve releases: fans van beide consoles kunnen haast niet wachten op deze fantastische games.

Januari zit er alweer bijna op. En voordat je denkt ‘poeh poeh, wat gaat de tijd toch hard!’, kun je misschien stilstaan bij het feit dat het helemaal niet zo erg hoeft te zijn. Zeker niet als je van gave games houdt. We komen namelijk steeds dichterbij een aantal hele gave releases.

Zeker als PlayStation 5 of de Xbox-speler is het goed om een aantal datums in je agenda op te schrijven.

PlayStation 5 en Xbox-spelers kunnen echt niet wachten op deze games

En geen gedoe met exclusieve releases, deze games komen op allebei de consoles uit: Op deze games kunnen PlayStation 5 en Xbox-spelers écht niet wachten.

Hades II | TBA

Hades II mag dan nog wel geen releasedate hebben, de fanbase popelt al voor het vervolg op het fantastische Hades. Deze roguelike haalt veel inspiratie uit mythologie en was een van de grootste games van 2020.

Niet gek dat spelers niet kunnen wachten op het vervolg. Alles wat we nu van de game weten wijst er op dat het een net zo’n groot succes gaat worden als deel 1.

Dragon’s Dogma 2 | 22 maart

Kom maar door met die next-gen roleplaying games! Na het monsterlijke succes van Baldur’s Gate 3 staan RPG’s meer in de schijnwerpers dan ooit. Dragon’s Dogma 2 kan misschien wel hét spel zijn als je jezelf honderden uren in een game wilt verliezen.

Net als in het eerste deel ga je in een mega open-world bloedstollende gevechten aan met monsters en andere vijanden. Dragon’s Dogma staat bekend om de manier waarop elke class iets compleet verfrissends heeft en dat de combat keer op keer spannend is. Deel 2 bouwt daar op voort met nog meer classes om uit te kiezen. PlayStation 5 en Xbox-spelers kunnen beter maar vast wat uurtjes vrijmaken in hun agenda.

PlayStation 5 en Xbox-spelers kunnen niet wachten op deze games
(afbeelding: Capcom)

Black Myth: Wukong | 20 augustus op PlayStation 5 en Xbox Series S/X

Black Myth: Wukong is gebaseerd op een boeddhistisch verhaal uit de 16e eeuw genaamd Journey to the West. In al die tijd zijn er talloze films, series en andere games van gemaakt. Waarom zou als PlayStation 5 of Xbox-speler deze game dan nog willen spelen? Het wordt een meedogenloze uitdaging die er van begin tot eind prachtig uit ziet.

Het spel zal wat vertrouwds hebben voor fans van de Dark Souls-reeks. Moeilijke bossfights, uitdagende vijanden en een geheel duistere sfeer. Het wordt misschien zelfs de volgende Elden Ring En juist dat maakt Black Myth: Wukong een spel om naar uit te kijken. Want kom op: welk speel heeft nou een gavere sfeer?

PlayStation 5 en Xbox-spelers kunnen niet wachten op deze games
(afbeelding: Game Science)

Elden Ring: Shadow of the Erdtree | TBA

Mocht de vorige genoemde game, Black Myth: Wukong, toch tegenvallen, dan komt er gewoon nog een gave Elden Ring-uitbreiding aan. We weten alleen nog niet precies wanneer. De DLC is al bijna een jaar geleden aangekonigd. Daarmee kan die dus elk moment klaar zijn.

Wat we al wel weten is dat de uitbreiding dezelfde melancholische uitstraling heeft als Elden Ring. (Soms iets té) moeilijke bossfights mogen daarbij niet ontbreken. Gelukkig kunnen de gamers, ongeacht of ze op PlayStation 5 of Xbox spelen, elkaar tips en tricks geven. De uitbreiding komt naar alle consoles.

PlayStation 5 en Xbox-spelers kunnen niet wachten op deze games
(afbeelding: FromSoftware / Bandai Namco)

Banishers: Ghosts of New Eden | 13 februari

De makers van Life is Strange duiken met Banishers: Ghosts of New Eden een diepe, duistere wereld in. Als een soort spokenjager, een Banisher, baan je je een weg door 17de-eeuwse wereld. Maar deze action-RPG is niet alleen met geesten knokken: je bent op zoek naar de geest van je geliefde.

Als we iets van gamemakers Don’t Nod mogen verwachten is dat hun verhalen impact hebben. Zeker als we de duistere sfeer van Banishers: Ghosts of New Eden. Dat wordt gegarandeerd nachten wakker liggen voor PlayStation 5 en Xbox-gamers. Weet je trouwens nog hoe goed Life is Strange 2 wel niet was?:

[REVIEW] Life is Strange 2: een prachtig groots avontuur

Alone in the Dark | 20 maart op PlayStation 5 en Xbox Series S/X

De oudere garde onder ons kent Alone in the Dark misschien nog wel als een prima horrorgame uit de jaren ’90. Uitgever THQ Nordic wil het spel weer tot leven wekken met een volledige remake. En daarvoor trekken ze alles uit de kast.

We mogen niet alleen verbeterde graphics en betere gameplay verwachten, maar ook een paar bekende gezichten. Zo spelen Stranger Things acteur David Harbour en Killing Eve actrice Jodie Comer een hoofdrol in het spel. Het maakt eigenlijk niet uit welke knappe koppen in het spel rondlopen. Alone in the Dark is een van de grondleggers van het survival horrorgenre. Een volledige next-gen remake schept dan ook hoge verwachtingen

PlayStation 5 en Xbox-spelers kunnen niet wachten op deze games
(afbeelding: THQ Nordic)

Laten we met al dat vooruitblikken de releases van nu niet uit het oog verliezen. Voor je het weet loop je bijvoorbeeld deze knotsgekke game mis:

Brutale Pokémon-kopie met vuurwapens is miljoenen keer verkocht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen