PlayStation wil populaire gameseries naar de smartphones brengen

Games Jelle van Es 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je op dit moment games van PlayStation wilt spelen, dan moet je dat voor het grootste gedeelte doen op de PS4 en PS5. In het verleden zijn er wel wat pogingen gedaan om ook wat succes te hebben bij de gamers op de smartphone, maar dat was nooit echt een succes.

Het ziet er nu echter naar uit dat de mensen van PlayStation een nieuwe poging gaan ondernemen. Dat blijkt namelijk uit een vacature bij Sony Interactive Entertainment, waarbij ze op zoek zijn naar een Head of Mobile, die zich moet richten op het brengen van de bekende franchises naar de smartphone.

PlayStation wil de smartphone veroveren

In de vacature is men dus op zoek naar een Head of Mobile bij Sony Interactive Entertainment, die dan in Los Angeles of San Mateo aan het werk gaat. De persoon die dan wordt aangenomen, is binnen 3 tot 5 jaar verantwoordelijk voor uitbrengen van games op de smartphone. Het zou daarbij gaan om franchises die momenteel al succesvol zijn binnen de familie. Daarbij moet je dan denken aan gamereeksen als Gran Turismo, Uncharted en God of War. Maar dat is slechts een kleine greep uit de behoorlijk grote catalogus die het bedrijf de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Dit is wat er in de vacature staat:

PS4
Uncharted 3 (Afbeelding: Naughty Dog)

Het is overigens niet voor het eerst dat Sony plannen heeft om de smartphone-gamer te bereiken. Een paar jaar geleden bracht het bedrijf al een aantal games uit. Maar die waren niet echt de moeite waard. Zo had je endless runners als Run! Sackboy Run! en Ratchet & Clank: BT‪N‬ en de puzzelgame Uncharted: Fortune Hunter‪. Echt goed waren die games niet, waardoor je hoopt dat dit nieuwe plan wat beter uitpakt.

Remote Play

Het is overigens al wel mogelijk om op dit moment games van PlayStation op je smartphone of tablet te spelen. Dat gaat via Remote Play, de mogelijkheid om je game vanaf je PS4 of PS5 te streamen naar je apparaat. Meer daarover lees je hieronder.

PS4 Remote Play: Speel je favoriete games op een ander scherm

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen