PlayStation 5 zorgt mogelijk voor een déjà vu met The Last of Us

Games Jelle van Es 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen zagen we met The Last of Us Part II één van de beste games op de PlayStation 4 en tevens één van de beste games van het jaar. Mocht je echter het origineel niet hebben gespeeld en in het bezit zijn van een PlayStation 5, dan is er goed nieuws.

Volgens Bloomberg zou een groep binnen Sony genaamd Visual Arts Service Group er aan hebben gewerkt. Maar toen Naughty Dog meer mankracht nodig had om The Last of Us Part II af te maken, werd de groep daarvoor ingezet en werd de PlayStation 5 zorgt mogelijk voor een déjà vu met The Last of Us-remake gepauzeerd.

The Last of Us Remake in de maak op de PlayStation 5

Nadat The Last of Us Part II af was, werd besloten om de Visual Arts Service Group op te heven en het project waar zij aan werkten over te dragen aan Naughty Dog. Een aantal werknemers van die oude groep zou ook bij Naughty Dog onderdak hebben gevonden en daar verder werken aan de remake. Dat zou op zich niet gek zijn, aangezien Sony er wel van houdt om games een nieuw leven te geven. Zo kwam de game oorspronkelijk uit op de PlayStation 3 en werd hij niet veel later al voorzien van een PlayStation 4-versie die net iets beter werkte. Wat dat betreft zou dit dus een derde heruitgave van de game op de PlayStation 5 zorgt mogelijk voor een déjà vu met The Last of Us zijn.

The Last of Us Part II PS4
The Last of Us Part II (Afbeelding: PlayStation)

De remake van The Last of Us zou ook goed passen bij de release van de tv-serie op HBO, waar al een tijdje aan wordt gewerkt. Eerder liet The Witcher op Netflix al zien dat dat voor een nieuwe interesse in The Witcher 3 zorgde. Wat dat betreft zou deze game dus datzelfde pad kunnen bewandelen. Daarnaast heeft Naughty Dog op dit moment geen grote nieuwe game aangekondigd en DLC voor Part II lijkt er ook niet helemaal in te zitten. Wat dat betreft zou de heruitgave van het eerste deel op de PlayStation 5 zorgt mogelijk voor een déjà vu met The Last of Us geen slecht plan zijn.

Geen liefde voor Days Gone 2

Waar er dus volgens Bloomberg gewerkt wordt aan The Last of Us Remake, daar wordt volgens datzelfde bericht duidelijk gemaakt dat Bend Studio een pitch bij Sony had gedaan voor Days Gone 2. Maar daar was Sony niet echt heel enthousiast over. De studio zou vervolgens voorwerk hebben gedaan voor een nieuwe Uncharted-game en die hebben overgedragen aan Naughty Dog, om daarna zelf met een nieuwe game aan de slag te gaan. Wat dat betreft is er dus genoeg wat er speelt bij Sony en de PlayStation 5 zorgt mogelijk voor een déjà vu met The Last of Us.

[REVIEW] The Last of Us Part II: Meesterwerk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen