PlayStation Now krijgt zijn allereerste ‘Day One’-release (maar…)

Games Mark Hofman 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Je gelooft het bijna niet, maar 2022 is dan toch echt het jaar waarin PlayStation Now zijn eerste Day One-release te pakken heeft. Dat houdt in dat zodra een bepaalde game beschikbaar is voor het grote publiek, gebruikers van de gamedienst het direct kosteloos kunnen spelen.

Het is een strategie die voor de Xbox Game Pass, de grote concurrent, al tijden gebruikt wordt. Zo waren Forza Horizon 5, Halo Infinite en MLB The Show 21 bijvoorbeeld direct te spelen.

PlayStation Now: de eerste Day One

Het gebeurde nooit eerder: een game die direct na lancering te spelen was op PlayStation Now. Vanaf 1 maart 2022 gaat die situatie veranderen en brengt Sony de game Shadow Warrior 3 direct naar het platform. Een hele grote naam om de strijd aan te gaan met de concurrentie is het niet, maar een vooruitgang kunnen we het zeker noemen.

Dat nieuws wordt vandaag via de PlayStation Blog naar buiten gebracht. Hoofdproducent Bartek Sawicki legt in een bericht meer uit over de gameplay van het spel. Die uitleg wordt bijgestaan door verschillende video’s van de game én de informatie over PlayStation Now.

In strijd met Xbox Game Pass

Deze tactiek zal veel gamers met een Xbox Game Pass bekend voorkomen. Microsoft pakt het op deze manier al tijden aan met zijn dienst. Waar de titels misschien groter zijn dan bij PlayStation Now, zullen een hoop gamers toch blij zijn dat Sony eindelijk het voorbeeld volgt.

Mensen met een Xbox Game Pass kunnen de komende tijd, als we het toch over Day One-releases hebben, de volgende titels vanaf lancering spelen:

  • Total War: Warhammer III
  • S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
  • Warhammer 40,000: Darktide
  • Shredder
  • Atomic Hearth
  • Midnight Fight Express
  • MLB The Show 22

Meer weten over PlayStation Now? Check dan zeker even deze pagina. Benieuwd naar de beste titels voor de Xbox Game Pass? Dan is dit artikel zeker even de moeite waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen