PlayStation Plus komt met heerlijke functie voor gamers

Games Jelle van Es 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

In juni wordt het bestaande PlayStation Plus-abonnement aangepast. Dan worden de functies die nu onderdeel zijn van PlayStation Now er aan toegevoegd, waardoor het een soort Xbox Game Pass wordt.

Althans, een Xbox Game Pass light. Want PlayStation Plus gaat in zijn meest premium niveau niet de mogelijkheid bieden om exclusieve games vanaf dag één gratis aan te bieden. Toch lijkt Sony met een andere functie te komen die als muziek in de oren klinkt.

PlayStation Plus krijgt heerlijke functie voor gamers

Want als we afgaan op wat Kotaku stelt, en door meerdere bronnen wordt bevestigd, gaat Sony PlayStation Plus-gamers straks de mogelijkheid geven om tijdelijk toegang te krijgen tot games die meer dan 34 dollar kosten. Kotaku stelt dat dat een nadeel is voor ontwikkelaars, want zij zouden extra werk moeten verzetten en minder inkomsten halen. Maar anderen stellen dat Sony zelf de functies in de games gaat verwerken. Het zou dus geen extra tijd kosten om dat te maken.

En dat is gewoon goed nieuws voor gamers. Wanneer je een duur abonnement hebt op PlayStation Plus, dan heb je de mogelijkheid om nieuwe full priced games te testen. Je krijgt dan iets van twee uur de tijd om te kijken of een game een beetje voor je geschikt is. Op die manier verklein je de kans tot een miskoop. De trials zouden drie maanden na de release van de game beschikbaar moeten zijn en dan een jaar lang aanwezig als keuze. Maar de ontwikkelaar heeft ook de mogelijkheid om zelf een demo vrij te geven, om op die manier de gamer te overtuigen van de game.

Meer om te proberen

Op deze manier krijgen PlayStation Plus-leden dus een mooie mogelijkheid om een game te ontdekken en zelf te bepalen of het een titel is die de moeite waard wordt. De nieuwe service wordt eind juni uitgebracht.

PlayStation Plus wordt aangepast: dit is er allemaal nieuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen