De grote onthullingen die Sony mogelijk doet tijdens de PlayStation Showcase

Games Lucas van de Wetering 28 mei 2024
Leestijd: 7 minuten

Er komt binnenkort hoogstwaarschijnlijk een nieuwe PlayStation Showcase. En deze dingen kunnen dan wellicht wel voorbijkomen.

Het is dan nog niet officieel aangekondigd, maar als we recente geruchten moeten geloven komt er binnenkort een gloednieuwe PlayStation-evenement. Dit kan een nieuwe Showcase zijn, maar ook een State of Play-presentatie.

Stel dit gebeurt wel, en er komt een gloednieuwe PlayStation Showcase, dan is er wel het een en ander wat ze wellicht zouden kunnen aankondigen. En deze dingen zouden een grote kans hebben om naar voren te komen in een mogelijke PlayStation Showcase.

PlayStation Showcase

We willen natuurlijk altijd meer aankondigingen van nieuwe content, maar deze dingen hebben de grootste kans om daadwerkelijk aangekondigd te worden.

Silent Hill 2

We wachten ondertussen al een hele tijd op de remake van Silent Hill 2. En ook al heeft PlayStation zelf gezegd dat de game dit jaar nog zou uitkomen, moet de ontwikkelaar Konami dit nog officieel maken.

Uit recente leaks blijkt nu dat hier snel verandering in kan komen. In de mogelijke PlayStation Showcase zou er een nieuwe horrorgame aangekondigd worden, inclusief releasedatum. Er is dus een grote kans dat deze horrorgame de Silent Hill 2 remake zou kunnen zijn.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Konami zal het wel druk krijgen, want er is ook veel hype voor nog een remake van een Konami game. Het gaat deze keer om een remake van Metal Gear Solid Delta: Snake Eater uit 2004. Maar ook hier is nog weinig zekerheid over.

Net als bij de remake van Silent Hill 2 heeft PlayStation gezegd dat de remake dit jaar nog uit zou komen, en alweer heeft Konami hier nog niks over gezegd. Toch is er een grote kans dat we in ieder geval een trailer zouden kunnen krijgen bij de mogelijke PlayStation Showcase.

FAIRGAME$

Bij de PlayStation Showcase van vorig jaar werd de game FAIRGAME$ aangekondigd, maar tot nu toe is er weinig hype voor de game opgebouwd. Dit komt onder andere doordat we nog helemaal geen gameplay van het spel gezien hebben.

Ook hebben we nog geen releasedatum of überhaupt een idee van wanneer de game uit zou kunnen komen. De mogelijke PlayStation Showcase van dit jaar zou hier verandering in kunnen brengen en zou ons beter kunnen voorbereiden op FAIRGAME$.

Concord

Concord is nog een PlayStation game waar we vrijwel niks over weten. Net als van FAIRGAME$ kregen we bij de Showcase van vorig jaar de eerste trailer te zien van Concord, maar dat is het ook wel.

We hebben geen idee hoe de PvP scifi shooter eruit gaat zien of hoe het precies gaat werken, we hebben alleen maar een enkele trailer. De mogelijke PlayStation Showcase van dit jaar zou hier mooi verandering in kunnen brengen en ons nieuwe informatie kunnen geven.

Marathon

Bungie is op dit moment megadruk met de release van Destiny 2: The Final Shape, maar misschien is er een kans dat we meer te horen krijgen over de remake van Marathon. Misschien krijgen we wel een gameplay trailer.

De kans voor Marathon bij de mogelijke PlayStation Showcase is kleiner dan de andere dingen op deze lijst, maar je weet maar nooit. Misschien kiest Bungie er wel voor om snel een trailertje te droppen om wat hype te starten.

Astro Bot

Na het succes van de eerste twee Astro Bot games; Astro Bot Rescue Mission en Astro’s Playroom, is er veel vraag naar een vervolg van deze twee games. Het is dan misschien ook een goed idee om dit vervolg uit te brengen.

En alsof de gebeden gehoord zijn, blijkt er uit nieuwe geruchten dat er een aankondiging van een vervolg aan zit te komen. De mogelijke PlayStation Showcase zou hiervoor het perfecte moment zijn. Zo wordt de hype nog wat groter.

Bluepoint Games

Bluepoint Games heeft zichzelf keer op keer bewezen voor PlayStation-fans. Na mooie remakes te hebben gemaakt van Shadow of the Colossus en Demon’s Souls snakken veel PlayStation-fans naar meer van deze gamestudio.

Bluepoint Games heeft zelf gezegd dat ze bezig zijn met nieuwe content, maar dat het geen remake wordt. In plaats daarvan gaan ze een compleet nieuwe game uitbrengen. Aangezien de vorige game van de studio al vier jaar oud is, bestaat er een kans dat ze hun nieuwe game binnenkort aankondigen. Wellicht wel bij de mogelijke PlayStation Showcase.

Sony Bend

Deze zelfde redenering geldt voor Sony Bend. Het is ondertussen al meer dan vijf jaar geleden sinds dat ze hun laatste game uit hebben gebracht. De laatste game die ze uitbrachten was Days Gone, dit was een mooie game.

Sony Bend heeft in deze vijf jaar wel gewerkt aan een andere game, die nu gecanceld is. Ze hebben dus niet de complete vijf jaar gehad voor een nieuw spel. Toch blijft er zeker wel een kans bestaan dat de game studio een nieuwe game aan zou kunnen kondigen bij de mogelijke PlayStation Showcase.

Ghost of Tsushima 2

Sony is de eigenaar van veel populaire franchises zoals God of War en Spider-Man games. Vaak zijn de gaten tussen de games uit deze series niet extreem lang en zou hetzelfde kunnen gelden voor de Ghost of Tsushima games?

Als ze hetzelfde patroon volgen met Ghost of Tsushima zoals ze het doen met de Spider-Man games, betekent het dat we niet lang meer hoeven te wachten op Ghost of Tsushima 2. Het is ondertussen al vier jaar geleden sinds het eerste deel. Er is dus een prima kans dat we het vervolg aangekondigd zien worden tijdens de mogelijke PlayStation Showcase.

God of War: Ragnarok voor PC

Sony is zijn games steeds vaker aan het uitbreiden naar de PC-wereld. Zo hebben ze in 2024 alleen al PC-versies gemaakt van Ghost of Tsushima, Horizon Forbidden West en natuurlijk de recente hit Helldivers 2.

Als de geruchten kloppen hoort ook God of War: Ragnarok binnenkort naar de PC te komen. De game is ondertussen ook al anderhalf jaar oud en dus zou het wel tijd zijn voor een PC-release. De mogelijke PlayStation Showcase zou het perfecte moment zijn om deze release aan te kondigen.

Lego Horizon Adventures

Er gaan nu al een tijd redelijk veel geruchten rond over de maak van een nieuwe Horizon-game. Maar deze geruchten worden steeds interessanter, want er wordt nu gepraat over een collab-game. Horizon gaat wellicht samenwerken met Lego.

De game zou Lego Horizon Adventures gaan heten, en het idee is niet zo raar. Er zijn ook al Lego-sets gemaakt van Horizon-games, dus waarom draaien ze het niet om en brengen ze Lego in de games. Lego Horizon Adventures zou veel aandacht kunnen krijgen tijdens een mogelijke PlayStation Showcase.

Marvel’s Venom

De Spider-Man games waren een enorm succes, net als de Miles Morales spin-off. Ondertussen weten we ook wel zeker dat er binnenkort een keer een Venom-game uit hoort te komen. Deze zou vergelijkbaar zijn met de Miles Morales spin-off.

Er vliegen al een hele tijd geruchten rond over deze game, en hij hoort uit te komen in 2025. Als dit het geval is, zou er binnenkort toch echt een officiële aankondiging moeten komen. De mogelijke PlayStation Showcase zou hier het beste moment voor zijn.

Resident Evil 9

Bij de Resident Evil gamereeks hoeven we eigenlijk nooit lang te wachten op een nieuw spel. Maar het is ondertussen toch alweer drie jaar geleden sinds de laatste game. Dat betekent dat Resident Evil 9 steeds dichterbij komt.

Al is een 2024 releasedatum ondertussen vrijwel onmogelijk, is 2025 zeker geen gek idee. Als de gamestudio er wel voor kiest om binnenkort een nieuwe Resident Evil uit te brengen, is de mogelijke PlayStation Showcase hier een mooi moment voor.

PS5 Pro

Als er ergens veel geruchten en leaks over rondvliegen, dan is het wel een nieuwe versie van de PlayStation 5. Deze nieuwe PlayStation zou uiteraard een betere versie zijn van de reguliere versie en zou waarschijnlijk een Pro-versie worden.

Een PS5 met verbeterde hardware is natuurlijk de droom van iedere gamer, en het zou geen vreemde release zijn. Het is ondertussen alweer vier jaar geleden sinds de PS5 uitkwam, en het zou dus wel tijd kunnen zijn voor een verbeterde versie. En hiervoor bestaat geen beter moment dan tijdens de PlayStation Showcase.

Of de PlayStation Showcase daadwerkelijk binnenkort komt is nog maar de vraag, maar het is zeker een mogelijkheid. En als er dan iets aangekondigd gaat worden door Sony, dan hebben deze dingen toch wel het meeste kans.

GTA 5 verdwijnt bijna van PlayStation Plus en op deze dag is het doomsday

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen