Mark Hofman
Mark Hofman Games 10 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

PlayStation Showcase 2021: dit waren de allergrootste aankondigingen

PlayStation fans werden gisterenavond, tijdens de PlayStation Showcase 2021, getrakteerd op heel veel moois. Sony beloofde 40 minuten aan gameplay of trailers en daar heeft het bedrijf zich duidelijk aan gehouden. We hebben een goed beeld gekregen van wat de PlayStation 5 ons de komende jaren te bieden heeft.

Dat beeld is overigens ontzettend goed, want de titels die aangekondigd werden zijn zeker niet niets. Sterker nog: ze zorgen op onze redactie voor heel veel enthousiasme. Om je mee te nemen in onze enthousiasme zetten we de grootste aankondigingen voor je op een rij.

PlayStation Showcase 2021: de games voor de PlayStation 5

Het mag duidelijk zijn dat deze PlayStation Showcase volledig in het teken stond van de nieuwe PlayStation 5. De console is misschien erg lastig te krijgen, maar ontwikkelaars zorgen er in ieder geval voor dat je iets te spelen hebt op het moment dat het wel lukt. De toekomst ziet er namelijk erg rooskleurig uit en de onderstaande titels bevestigen dat:

#1 Spider-Man 2

Marvel’s Spider-Man, één van de beste exclusieve games van de PlayStation 4, krijgt een vervolg op de PlayStation 5. Met Miles Morales kregen we al een kleine indruk van wat de game op de nieuwe console kan doen, maar met Spider-Man 2 wordt het pas echt duidelijk. Miles en Peter slaan de handen in één om de strijd aan te gaan met met de bekendste bad guy uit de franchise: Venom.

Wow: Spider-Man en Wolverine naar de PlayStation 5

De game verschijnt pas in 2023, maar dat wil niet zeggen dat Jelle er niets over te vertellen heeft. Hij brengt je op de hoogte via de bovenstaande link.

#2 God of War Ragnarök

Na jaren wachten komt Sony eindelijk met de bevestiging dat er een nieuwe God of War game verschijnt. De meest recente game dateert alweer uit 2018 en werd met veel enthousiasme onthaald. Inmiddels is het dus tijd voor een vervolg en dat vervolg komt in de vorm van God of War Ragnarök. Dat houdt simpelweg in dat Kratos en Atreus te maken krijgen met Thor en andere Noorse goden.

God of War Ragnarok wordt de PS5-must have: bekijk nu de beelden

Meer weten over deze nieuwe titel? Lees dan ook zeker even het bovenstaande artikel van Jelle.

#3 Marvel’s Wolverine voor de PlayStation 5

Na het succes van Spider-Man en Miles Morales richt Insomniac Games zich op een andere superheld uit het Marvel universum. De ontwikkelaar maakt tijdens de PlayStation Showcase 2021 bekend dat Marvel’s Wolverine naar de PlayStation 5 komt. Een lange trailer met gameplaybeelden zagen we niet, maar we kregen wel een goede indruk van de setting van het spel.

Wow: Spider-Man en Wolverine naar de PlayStation 5

Marvel’s Wolverine heeft nog geen releasedatum.

#4 Gran Turismo 7

Naast God of War was PlayStation Showcase 2021 goed voor nog een klassieke franchise. Mensen met een PlayStation 5 kunnen namelijk gaan genieten van een nieuwe Gran Turismo game. Polyphon Digital’s franchise loopt al sinds 1997 en werd in 2017 voor het laatst aangevuld met Gran Turismo Sport. Daar komt verandering in door de komst van Gran Turismo 7 die vorig jaar al het daglicht zag.

De game werd destijds aangekondigd als een PlayStation 5 exclusive, maar zal uiteindelijk ook op de PlayStation 4 verschijnen.

#5 Uncharted naar de PlayStation 5

Uncharted wordt niet alleen naar de PlayStation 5, maar ook naar de PC gebracht. Begin volgend jaar brengt ontwikkelaar Naughty Dog twee titels (Uncharted 4 en Uncharted: The Lost Legacy) als bundel op de markt. De iconische PlayStation-franchise zal dus gewoon te spelen zijn op de nieuwe console van Sony.

Uncharted komt naar de PlayStation 5 (maar niet zoals je dacht)

Meer weten over de game? Check dan zeker even het artikel dat Jelle erover schreef!

#6 Star Wars: Knights of the Old Republic

We kunnen wel stellen dat de remake van één van de meest succesvolle Star Wars-games ooit tot de grootste aankondigingen van het jaar behoort. Star Wars: Knights of the Old Republic wordt namelijk in een nieuw jasje gehesen. De originele game verscheen in 2003 op Xbox en PC, maar komt dus terug en is dit keer op de PlayStation 5 te spelen.

Star Wars Knights of the Old Republic krijgt remake op de PlayStation 5

Meer weten? Check dan het artikel dat Jelle er gisteravond over schreef!

#7 Forspoken

Forspoken is de game uit deze lijst die de minste mensen wat zal zeggen, maar dat wil niet zeggen dat de hype niet groot is. Sterker nog: deze titel wordt gezien als één van de toppers op de PlayStation 5. Forspoken werd vorig jaar al uit de doeken gedaan als Project Athia, maar gisteravond werd pas echt duidelijk wat de game te bieden heeft.

Gameplaybeelden van deze PlayStation 5-topgame maken indruk

Ik kan het heel kort voor je uitleggen, maar Jelle heeft de tijd genomen om je uitgebracht op de hoogte te brengen. Check dus zeker even het bovenstaande artikel!

Meer PlayStation 5

De PlayStation 5 is zoals gezegd misschien niet zo makkelijk te krijgen, maar heeft wel steeds meer te bieden. Naast de bovenstaande titels werd gisteravond bijvoorbeeld ook bekend dat Grand Theft Auto 5 wederom uitgebracht wordt en dit keer op de nieuwe console te spelen is.

Sony helpt herinneren: GTA 5 komt echt naar de PlayStation 5

Wil je meer weten over de spelcomputer zelf? Check dan deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!