Jelle van Es
Jelle van Es Games 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation geeft maar liefst tien games gratis weg

Omdat de coronacrisis nog altijd gaande is, wordt door verschillende partijen aan burgers gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Om daar te werken, te sporten en te vermaken. In die laatste categorie draagt PlayStation nu zijn steentje bij.

Zij hebben een jaar geleden het zogenaamde Play at Home-programma in het leven geroepen. In eerste instantie gaven ze Journey en de Uncharted-collectie gratis weg. En deze maand kreeg je Ratchet & Clank. Maar daarmee is PlayStation verre van klaar.

Tien gratis games voor je PlayStation 4 of 5

Want binnen het Play at Home-programma heeft PlayStation op zijn eigen blog laten weten dat er maar liefst tien games gratis worden weggeven. De eerste negen kun je volgende week scoren en daar zitten echt wel wat leuke games bij. De grote klapper, Horizon Zero Dawn: Complete Edition, kun je vanaf 20 april gratis aan je collectie toevoegen en daarna voor altijd spelen. Daarmee heb je dus één van de beste games op de PS4 voor helemaal nop.

Play at home
De Play at Home-games (Afbeelding: PlayStation)

De andere games voor de PlayStation 4 of 5 zijn vanaf 25 maart gratis te scoren. Het zijn volgens het bedrijf games van belangrijke partners en onafhankelijke ontwikkelaars. Een aantal daarvan zijn specifiek te spelen met de VR-headset, dus als je die in huis hebt, heb je wel een klein voordeel. Maar vijf andere games zijn gewoon te spelen. Rez Infinite is daar een goed voorbeeld van. Ook al is deze game met VR te spelen (en is hij daarop nog beter), als gewone ervaring is het ook heel erg tof. Andere games die de moeite waard zijn, zijn Abzu, The Witness, Enter the Gungeon en Subnautica.

VR-games

Dan de games die echt alleen met de PlayStation VR-headset gespeeld kunnen worden. Het zijn er vier. Daarbij is Astro Bot Rescue Mission een beetje een sigaar uit eigen doos, aangezien veel bundels van de headset al met deze game kwamen. De andere games bestaan uit het vermakelijke Moss, Paper Beast en Thumper. Voorlopig heb je dus genoeg te doen!

De vijf mooiste games om nu op de PlayStation 5 te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!