Pokémon-fans houden van de games, maar missen deze grote feature

Pop-Culture Sabine Schults 26 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De populariteit van Pokémon-games is nog altijd gigantisch. Niet voor niets verschijnt er bijna elk jaar (vorig jaar zelfs twee in een jaar) weer een nieuwe game van. Toch is er één feature waar fans van de franchise nog altijd op zitten te wachten.

Pokémon Scarlet en Violet brachten gelukkig weer enkele nieuwe ideeën naar de franchise op de Nintendo Switch. Bijvoorbeeld door spelers de keuzevrijheid te geven naar welk gebied ze willen afreizen en welke gymleader ze als eerste willen uitdagen. Dat is een mooie bijkomstigheid, maar wil niet zeggen dat de innovatie hier op moet houden.

De feature waar Pokémon nog beter van zou worden

Op Reddit is een Pokémon-fan het daar helemaal mee eens. ReinhartHartrein47 opperde dat de games wel eens een optie voor een New Game+ zouden mogen krijgen. Zo zouden de spellen opnieuw gespeeld kunnen worden in een hogere moeilijkheidsgraad dankzij een verbeterde AI.

De Reddit-gebruiker noemt bijvoorbeeld het idee om de reeds verkregen Charms over te zetten naar de New Game+. Door de Shiny Charm al vanaf het begin bij je te dragen, zou het aantal Shiny-encounters in de Pokémon-game in de New Game+ gelijk hoger liggen.

Of toch iets compleet anders?

Andere spelers vinden het daarnaast een goed idee om hun hele team mee te nemen naar de New Game+, maar dan met een lager level.

Beeld je bijvoorbeeld in dat er legendarische Pokémon gebruikt kunnen worden bij de start van de New Game+. Echter moeten ze dan wel van begin af aan getraind worden om echt bruikbaar te zijn.

Pokémon Scarlet en Violet DLC
Vang ze al-le-maal!

Toch is niet iedereen het er over eens dat er een optie voor een New Game+ moet komen. Sommige spelers stellen in plaats daarvan dat Game Freak het simpelweg mogelijk moet maken om uit verschillende moeilijkheidsgraden te kiezen. Of Game Freak de ideeën van Pokémon-fans ooit zal omarmen, moet de toekomst uitwijzen.

Vergeet Pokémon GO: we duiken het bed in met Snorlax en Pikachu

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen