De Pokémon-game van Nintendo die iedereen vergeten is (en heel veel meer)

Games Rik Claessen 22 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Nintendo heeft een waslijst aan iconische games die we nooit vergeten, maar helaas zijn er ook titels waar we als gamers niet zo vaak meer aan denken. Net zoals bij deze Pokémon-game het geval is.

Nintendo is een gigant in de game-industrie. En grote franchises als Mario, The Legend of Zelda of Kirby zijn niet meer weg te denken uit onze popcultuur. Niet gek, want Nintendo brengt al langer spellen op de markt dan de meeste van ons zindelijk zijn.

Nintendo heeft dus ontzettend veel hits gemaakt. Grote kans dat een van de eerste consoles waar je ooit op speelde er eentje van Nintendo was. Maar in al die jaren, hebben niet alle spellen de tand des tijds doorstaan.

Pokémon en andere Nintendo-games die we zijn vergeten

Sommige games of zelfs hele series zijn vergeten. WANT ging op onderzoek uit en presenteert je een reeks vergeten Nintendo-games.

Crystalis | Game Boy Color

Wat als The Legend of Zelda iets meer RPG elementen zou bevatten? Dan krijg je Crystalis.

Het spel start vrijwel identiek als de originele The Legend of Zelda. Spelers worden wakker in een grot en vinden een zwaard. Vanaf daar zijn ze vrij om te ontdekken. Het is een simpele gameformule, maar erg vermakelijk.

Vergeten Nintendo games
(afbeelding: SNK / Nintendo)

Yoshi | NES

Voordat Yoshi zijn eigen fatsoenlijke gamefranchise kreeg, probeerde Nintendo hem al eens eerder een eigen identiteit te geven. Hij was op de NES alleen bekend als het groene hulpje van Mario. Dus maakte Nintendo Yoshi.

Het spel heeft echter niks weg van de platformroots waar Yoshi vandaan komt. Het was een beetje en vage variant op Tetris. Gelukkig waren de Yoshi’s Island-games wel een stuk memorabeler.

Vergeten Nintendo games
(afbeelding: Nintendo)

Spider-Man | Nintendo 64

Jazeker, niet alleen PlayStation heeft Spider-Man in zijn gamecatalogus. Op de Nintendo 64 werd namelijk het spel Spider-Man uitgebracht.

In de game slingert Spider-Man door de levels om het op te nemen tegen vrijwel elke slechterik uit de galerij van zijn schurken. Venom, Scorpion, Doc Ock en Rhino komen allemaal voor in dit Nintendo-spel. Het is een verrassend vermakelijke game voor zijn tijd.

Deze Nintendo games zijn door iedereen vergeten
(afbeelding: Activision / Nintendo)

Pokémon Trading Card Game | Game Boy

Ja dit is een game gebaseerd op de Pokémon Trading Card Game. Vaag? Misschien een beetje. Het spel op de Nintendo Game Boy is dat gelukkig niet zo.

In het spel ben je een speler die net zijn eerste deck aan Pokémonkaarten heeft gekregen. Je speelt vervolgens tegen andere spelers. Het is een variatie op de klassieke Pokémonformule, maar hij werkt wel erg goed. Het geeft je een kans toch met Pokémonkaarten te spelen zonder veel geld kwijt te zijn aan de daadwerkelijke kaarten.

Deze Nintendo games zijn door iedereen vergeten
(afbeelding: Nintendo)

Solstice | NES

Solstice was een briljante puzzel-platformer die perfect inspeelde op de capaciteiten van de NES. Je speelt als tovenaar Shadax die probeert een prinses te redden. Dat doet hij door zich een weg te banen door levels vol puzzels waar je ruimtelijk inzicht voor moet hebben. De game had ook nog eens een erg originele 8-bit soundtrack.

Deze Nintendo Games is iedereen vergeten
(afbeelding: Nintendo)

Mario Strikers: Charged | Wii

Het gebeurt niet vaak dat spellen waar Mario een hoofdrol in heeft, worden vergeten. Dat is deels wel het geval bij Mario Strikers: Charged. De enige reden dat dit N-spel misschien nog een belletje doet rinkelen is omdat Nintendo de serie onlangs op de Switch een reboot heeft gekregen.

Deze explosieve voetbalgame laat bekende Mario-personages het met allerlei gekke powerups en krachten tegen elkaar opnemen op het voetbalveld. Misschien is het spel vergeten omdat het een sportgame is. Misschien was het een té rare combinatie, Mario in voetbalschoenen. Wie weet, het spel is in ieder geval wel de moeite waard.

Deze Nintendo games is iedereen vergeten
(afbeelding: Nintendo)

Kid Icarus: Of Myths And Monsters | Game Boy

Het grootste deel van deze franchise blijft vergeten, terwijl de hoofdpersoon Pitt toch bekend is bij een groot publiek. Hij zit namelijk al lange tijd in de  Super Smash Bros. games. Maar laten we niet vergeten dat deze Nintendo-engel ook zijn eigen serie heeft.

En deze game uit de serie zie je niet vaak meer voorbijkomen. Het was een uitdagend spel op de Game Boy, dat in het genre ‘Metroidvania’ zou passen. Dat zijn spellen in de stijl van, je raad het al, Metroid of Castlevania. Qua platformen is het spel niet heel moeilijk, maar de grote maps laten spelers snel verdwalen. Misschien krijgen we ooit een volwaardige remake van dit spel.

Deze Nintendo games is iedereen vergeten
(afbeelding: Nintendo)

Deze bekende games hebben exclusieve content op de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen