[REVIEW] Pokémon Sword & Shield: Crown Tundra is een heerlijke uitbreiding

Games Mark Hofman 30 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Sinds vorige week is de Pokémon Sword & Shield Expansion Pass compleet. Naast de Isle of Armor is nu ook de Crown Tundra te spelen. Een heerlijke uitbreiding die zich iets meer op verhaal richt dan zijn voorganger.

In deze review vertel ik je wat de Crown Tundra je te bieden hebt, waarom Pokémon Sword & Shield nog een stukje leuker is geworden en of de Expansion Pass je geld waard is.

Pokémon Sword & Shield: Crown Tundra

Net als de Isle of Armor is de Crown Tundra één grote Wild Area. Hiermee wordt het beste deel van Pokémon Sword & Shield nog een keer uitgebreid, wat ervoor zorgt dat er echt heel veel te beleven valt op dit gebied.

Over het algemeen is de Crown Tundra goed te vergelijken qua content die de uitbreiding je beidt, maar er is wel degelijk verschil. Zo volg je het verhaal Calyrex, een legendarische Pokémon die in het dropje Freezetown wordt gezien als een oude legende. Hij is al decennia lang niet meer gesignaleerd, maar daar komt natuurlijk verandering in op het moment dat jij het stadje betreedt. Je treft de Pokémon aan om vervolgens, samen met hem, op zoek te gaan naar zijn trouwe paard en daarmee zijn kracht weer op pijl te brengen.

Pokemon Sword & Shield Crown Tundra
Dynamax (Afbeelding: Nintendo)

Vervolgens zijn er nog twee onderdelen die een groot deel spelen in Crown Tundra. Het ene deel zijn vier oude tombes die je moet onderzoeken en het andere deel bestaat uit legendarische Pokémon. Heel veel legendarische Pokémon. Niet alleen van de voorgaande games, maar ook een aantal nieuwe gezichten.

Tel deze dingen op bij de vernieuwde Dynamix Adventure en je hebt jezelf zomaar een paar uur aan nieuw spelplezier cadeau gedaan. En dan hebben we het nog niet gehad over de 150 nieuwe Pokémon die te vangen zijn in de Wild Area.

Nog een stukje leuker

Het is goed om te weten dat de Crown Tundra, net als voorganger Isle of Armor, niet bedoeld is als uitbreiding voor de game. De DLC is een uitbreiding van de Wild Area, waar een paar verhaallijnen mee gepaard gaan.

Met die gedachte is de Crown Tundra een uitstekende toevoeging voor de die-hard fans van de game. Pokémon Sword & Shield, wat al echt een hele leuke game te noemen was, wordt dankzij deze uitbreiding nog een stuk leuker. Nieuwe Pokémon om te ontdekken, nieuwe raids om te doen en nieuwe verhaallijnen om uit te spelen.

Pokemon Sword & Shield Crown Tundra
Tempel in gebergte (Afbeelding: Nintendo)

Wie geen genoeg kan krijgen van Sword & Shield, zoals ik, zit echt gebakken met deze uitbreiding.

Pokémon Sword & Shield Expansion Pass: de moeite waard?

Zoals gezegd is de Pokémon Sword & Shield Expansion Pass compleet. De Isle of Armor en Crown Tundra zorgen ervoor dat jij als liefhebber van de game nog meer uren kan investeren. Maar is de Expansion Pass het waard?

Dat hangt er eerlijk gezegd helemaal vanaf hoe jij de originele game beleeft hebt. Heb je genoten van de game, maar heb je niet de drang om nog heel veel uren te investeren? Dan ga jij waarschijnlijk niet heel veel plezier halen uit deze Expansion Pass.

Pokemon Sword & Shield Crown Tundra
Het is koud in de Crown Tundra (Afbeelding: Nintendo)

Heb jij iedere minuut volop zitten genieten en kan je niet genoeg krijgen van Pokémon Sword & Shield en de open wereld die ermee gepaard gaat? Dan is dit zonder twijfel een dikke aanrader te noemen. Het is meer van hetzelfde en dat is in het geval van Sword & Shield alles behalve verkeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen