Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Pokémon krijgt eindelijk een eigen themapark, maar…

Ik heb nog altijd de goede hoop dat er een moment komt waarop we weer vrij kunnen reizen. Hoog op mijn verlanglijst staat daarbij de terugkeer naar Japan. Zeker nu er is bekend geworden dat er een speciaal Pokémon-park gaat worden geopend.

Het wordt beschreven als een Pokémon-pretpark in de natuur, maar ik denk niet echt dat je een achtbaan hoeft te verwachten. Zeker ook omdat het een tijdelijk park gaat zijn dat in Tokio wordt geopend.

Een Pokémon-park in Tokio

Het zal gaan om een park genaamd Pokémon Wonder. Het is de bedoeling dat de bezoekers in het park of het bos, dat is nog niet helemaal duidelijk. Uiteindelijk is het mogelijk om als bezoeker om twee verschillende routes af te leggen en op die manier meer dan vijftig verschillende beestjes tegen te komen. Het idee daarbij is dat de bezoekers daar dan foto’s van maken en online delen, zodat er meer buzz ontstaat voor het park. Het leuke daarbij is dat de beestjes die je kunt vinden gemaakt worden van natuurlijke materialen. In de onderstaande video zie je bijvoorbeeld hoe een blad van een palmboom wordt omgevormd naar een Metapod.

Heel erg lang zal Pokémon Wonder overigens niet beschikbaar zijn. Het zal gaan om een tijdelijke tentoonstelling. Deze zal lopen van 17 juli tot en met 22 augustus. Dat is dus pas volgend jaar, waardoor we de hoop hebben dat we dan weer kunnen reizen. Het enige nadeel is dat je dan wel midden in de zomer je in Tokio bevindt. En de aankomende Olympische Spelen gaan waarschijnlijk aantonen dat de zomer in de stad een kleine hel is. Eigenlijk wil je de stad tussen maart en april of tussen oktober en december bezoeken. Maar goed, dan mis je dus deze expositie.

Reisje naar Osaka

Mocht je toch de luxe hebben om naar Tokio te gaan om daar Pokémon Wonder te bezoeken, dan raden we je aan ook een reisje naar Osaka te boeken. Niet alleen is dat een prachtige stad en pak je hopelijk ook nog even Kyoto mee. Het is ook de plek waar je het Universal-pretpark kunt bezoeken. En daar is sinds dit jaar Super Nintendo World aan toegevoegd. Een themapark in de stijl van Mario.

Mario-fans opgelet: zo kun je virtueel door Super Nintendo World lopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!