Deze Pokémonkaart uit Pawn Stars is nu een vermogen waard

Films & Series Jeroen Kraak 26 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Pawn Stars is misschien wel de grootste guilty pleasure op televisie. Het is zo’n typisch programma waar je veel te lang bij blijft omdat er van alles voorbij komt, waaronder Pokémonkaarten. Maar hoeveel zijn die nu echt waard?

Pawn Stars is een beetje de moderne versie van Tussen Kunst & Kitsch. In plaats van alleen antiek zie je regelmatig ook bijzondere voorwerpen zoals sportmemorabilia en ja, zelfs Pokémonkaarten.

Het meest interessante aan die programma’s is hoeveel de spullen precies waard zijn. Vooral omdat je misschien zelf nog wel een aantal Pokémonkaarten op zolder hebt liggen.

De Pokémonkaart uit Pawn Stars

In een Pawn Stars-aflevering uit 2017 (om precies te zijn seizoen 14, aflevering 18) komt Gary Haase voorbij. De Amerikaan verzamelt Pokémonkaarten en wil er een aantal verkopen. Hoewel hij in eerste instantie 500.000 dollar voor de kaarten wilde hebben, was een kaart van Charizard het meest zeldzame exemplaar en die zou alleen al 50.000 dollar waard zijn.

Er kwam een expert langs die de verzameling op zo’n 400.000 dollar schatte. Toch ging de deal niet door, omdat Pawn Stars-gezicht Rick zich niet aan de koop wilde wagen. Hij had er namelijk geen ervaring mee.

Het blijkt een slechte beslissing te zijn geweest van mister-Pawn Stars, want in 2020 verkocht Haase de Charizard-kaart aan YouTuber Logan Paul, de broer van de grote liefde van Jutta Leerdam (tot zover het Privé-gehalte van dit bericht). Hij kreeg er 150.000 dollar voor, maar er werd zelfs een soortgelijke kaart verkocht voor 369.000 dollar.

Zo veel is een Charizard waard

De waarde van Pokémonkaarten heeft alles te maken met de zeldzaamheid en waarde. Heb je er een, dan doe je er goed aan om hem eerst te laten beoordelen.

Een onbeoordeelde Charizard uit de eerste generatie levert rond de 1.500 dollar op. Nog steeds niet slecht, maar niet zoveel als een in perfecte staat met een PSA 10. Deze kaarten worden rond de drie keer per jaar verkocht en leveren 230.000 dollar op, blijkt uit cijfers van Price Charting.

Dus wellicht heeft Rick ervan geleerd en kan je ‘m binnenkort wellicht alsnog verkopen in het pandjeshuis uit Pawn Stars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen