OnePlus 6 en 6T: vier jaar oud en niet meer ondersteund

Smartphones Mark Hofman 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

OnePlus heeft vandaag helaas slecht nieuws voor mensen die de OnePlus 6 en 6T nog in huis hebben. De toptoestellen van 2018 worden later dit jaar niet meer ondersteund door het bedrijf.

Het nieuws wordt bekendgemaakt via het officiële forum van het bedrijf en zal niet als een verrassing komen. De aankondiging was slechts een kwestie van tijd. Al maakt dat het natuurlijk niet minder zuur.

OnePlus 6 en 6T verliezen ondersteuning

Na drie grote updates en drie jaar ondersteuning laat OnePlus dit jaar zijn vlaggenschepen van 2018 los. Op het officiële forum van het bedrijf wordt bekendgemaakt dat de toestellen met ingang van november 2021 niet meer ondersteund zullen worden. Consumenten hoeven vanaf dat moment dus geen nieuwe updates meer voor de smartphones te verwachten.

Het is misschien even slecht nieuws, maar zoals gezegd zat het er wel aan te komen. De OnePlus 6 is tegen november dit jaar bijna vier jaar oud, waar de 6T zijn derde verjaardag viert. Dat eerste toestel was ten tijden van zijn release nog voorzien Android 8.1 Oreo, dus heeft de nodige upgrades inmiddels wel gehad.

OnePlus 6T main foto
De 6T in actie (Afbeelding: WANT)

In november krijgen consumenten met de smartphones dus nog één keer een update. Het zal dan gaan om Oxygen OS 11.1.2.2 en daarmee zal het boek gesloten worden. Je hoeft wat dat betreft dus ook niet meer te rekenen op een Android 12-upgrade.

Welke smartphones volgen?

Het is een beetje zuur dat smartphones, die doorgaans toch al langer meegaan dan voorheen, na drie jaar niet meer ondersteund worden. Dat lijkt OnePlus zelf overigens ook te vinden, want het heeft zijn strategie inmiddels al even aangepast. Wie op dit moment beschikt over een OnePlus 8 of nieuwer zal dus meer updates kunnen verwachten. De afspraak is dat consumenten minimaal drie grote Android-updates krijgen en vier jaar aan beveiligingsupdates mogen verwachten.

Hou er wel rekening mee dat de OnePlus 7 en 7T buiten deze regeling vallen. Het is dus wel duidelijk welke smartphones van het bedrijf zullen volgen.

OnePlus 10 Pro

Waar de line-up aan de ene kant toestellen verliest, worden er aan de andere kant weer nieuwe modellen toegevoegd. Afgelopen jaar kregen we bijvoorbeeld de OnePlus 9-serie te zien én werden er nieuwe toestellen uit de Nord-serie toegevoegd aan het aanbod. In 2022 zal de OnePlus 10 Pro zijn opwachting gaan maken. De smartphone is inmiddels al te verkrijgen in China en laat in Europa dus nog even op zich wachten. Maar het bedrijf heeft inmiddels al wel duidelijk gemaakt dat we rond de lente van 2022 voorzien worden.

OnePlus 10 Pro volledig onthuld (maar het is geen goed nieuws)

Ben je benieuwd wat deze nieuwe smartphone te bieden heeft? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen