Dominick Vietor
Dominick Vietor Smartphones 16 sep 2019
Leestijd: 4 minuten

[PREVIEW] Asus ROG Phone II dé game-smartphone van dit najaar

Republic of Gamers is het submerk van Asus dat producten uitbrengt speciaal voor gamers. Vorig jaar resulteerde dat al in een bijzondere gamesmartphone, en inmiddels is de opvolger van dat toestel hier. Maak kennis met de Asus ROG Phone II. WANT kwam hem tegen op de beursvloer van de IFA 2019 en ging ermee aan de slag.

Eigenlijk heeft de ROG Phone II drie pijlers die ‘m tot een echte game-smartphone maken. Zijn ontwerp, zijn scherm en zijn hardware. Los daarvan is het een high-end smartphone zoals je anno 2019 mag verwachten. Hij heeft bijvoorbeeld een 48-megapixelcamera op de achterkant, die bijgestaan wordt door een 13-megapixel groothoekcamera. Allemaal leuk en aardig, maar het gaat natuurlijk om de gamevaardigheden van dit toestel. Die nemen we hieronder met je door.

Bijzonder ontwerp

Allereerst het ontwerp. Dat wijkt nogal sterk af van dat van andere moderne smartphones. De ROG Phone heeft wat grotere schermranden; visueel gezien is dat misschien jammer. Het zorgt er echter wel voor dat hij krachtige stereospeakers heeft. Zeker als je aan het gamen bent zonder headset is dat fijn.

Asus ROG Phone II IFA speaker
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Verder is vooral de achterkant bijzonder. Die heeft een duidelijke game-look, geaccentueerd door het ROG-logo dat in alle kleuren van de regenboog kan oplichten. Strakke geometrische lijnen maken het plaatje compleet. De ROG Phone II ziet er al met al bijzonder uit, en ik ben fan.

Asus ROG Phone II preview IFA achterkant
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Waar ik ook fan van ben, zijn de accessoires die voor het toestel beschikbaar zijn. Je kunt ‘m bijvoorbeeld in en soort Nintendo DS-dock stoppen waardoor je met twee schermen en fysieke knoppen kunt gamen. Of je sluit er een controller op aan en hangt het toestel aan een televisie, zodat je een console-achtige ervaring krijgt. Mogelijkheden zat.

Razendsnel scherm

Een snel scherm!? Hoe werkt dat? Ik hoor het je denken. Dat zit zo: het scherm heeft een extra hoge refresh rate van 120 hertz. Dat wil zeggen dat het beeld 120 keer per seconden vernieuwd wordt. Waarom? Omdat je dan een super vloeiende game-ervaring krijgt. Overigens helpt het ook om bijvoorbeeld het scrollen door je Instagram-feed vloeiender te maken, maar dat is natuurlijk niet het primaire doel in deze Asus ROG Phone II.

Asus ROG Phone II preview IFA display
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Los daarvan is het scherm gelukkig ook mooi. De ROG Phone II heeft een 6,6 inch groot amoledscherm met een full HD+ resolutie. Had wat scherper gekund, maar het ziet er desondanks nog scherp uit. De kleurweergave is bovendien prachtig en het contrast bijna oneindig.

Krachtige hardware

De ROG Phone II komt in Europa in twee varianten uit. Beiden delen ze een razendsnelle Snapdragon 855 Plus-chipset, 12GB werkgeheugen en een 6000mAh-batterij. De Elite-variant (€899) van de ROG Phone II moet het doen met 512GB opslagruimte en een Cat 18 LTE modem. Die is goed voor downloadsnelheden van 1,2 Gbps. Te traag? Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar dan moet je bij de Ultimate-versie (€1199) zijn. Die heeft een Cat 20 LTE modem, welke goed is voor een snelheid van 2Gbps. Verder krijg je bij de Ultimate 1TB opslag.

Asus ROG Phone II IFA overzicht
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Welke je ook kiest: de ROG Phone II is serieus krachtig. Hij kan alle games met gemak aan en hetzelfde geldt voor productiviteitsapps of meer dagelijkse taken. Je zult met de ROG Phone II nooit power tekort komen, en de 6000mAh-accu zorgt er bovendien voor dat hij de hele dag meekan. Of langer. Ik heb het op de beursvloer van de IFA niet kunnen testen. Het lijkt me in ieder geval duidelijk dat batterijzorgen met dit toestel verleden tijd zijn.

Asus ROG Phone II preview conclusie

Dat de Asus ROG Phone II voor gamers een ideale smartphone is, dat lijkt me wel duidelijk. Een prachtig scherm met een hoge refresh rate, een bijzonder ontwerp, snelle hardware en een gigantische accu zorgen ervoor dat je met dit toestel op gamevlak je lol op kunt.

Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Het enige wat ik me eigenlijk afvraag, is of de ROG Phone II niet iets té krachtig is. Zijn prijs van €899 is niet niks, en tegenwoordig kun je op een smartphone van de helft ook al heel aardig gamen. Is die prijsverdubbeling voor iets betere prestaties en een grotere accu het dan waard? Ik denk dat je die vraag alleen maar zelf kunt beantwoorden aan de hand van je budget en hoe serieus je op je smartphone wilt gamen. Strikt noodzakelijk zijn de extra gamefeatures van de ROG Phone II niet; nice to have zeer zeker wel.

Wil je meer video’s van WANT op de IFA zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!