[PREVIEW] Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokyo 2020

Games Jelle van Es 16 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Wie vandaag de dag zich in Tokio bevindt, krijgt daar al veel mee van de Olympische Spelen zoals die daar volgend jaar gaan worden gehouden. Afgelopen week werd daarbij pijnlijk duidelijk dat de stad nog niet helemaal klaar is voor de Spelen. Na een grote storm was het treinverkeer volledig ontregeld en was het zo goed als onmogelijk om in het Engels informatie te krijgen. Gelukkig heeft men nog een jaar. En om alvast in de juiste stemming te komen, krijgen we eind dit jaar de game Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokyo 2020.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokyo 2020 is zeker niet de eerste keer dat uitgever Sega de rechte van de Olympische Spelen koppelt aan een game waarbij Mario, Sonic en hun vrienden samen strijden om de gouden medaille. Het begon met de Spelen in 2008 in China en sindsdien is er op de Olympische Spelen in Zuid-Korea na elke twee jaar een nieuwe game verschenen. Deze keer op de Nintendo Switch en als speler krijg je een lading aan mini-games voorgeschoteld. Een paar daarvan heb ik tijdens de Tokyo Game Show 2019 kunnen spelen.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020
Mario skate er op los (Bron: Nintendo)

Veel minigames in Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokyo 2020

Er zijn in Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokyo 2020 meer dan dertig minigames te vinden. De meesten ken je wellicht van voorgaande delen en spreken redelijk voor zich. Zo heb je hordelopen, waarbij je na een goede start zo snel mogelijk op de knoppen moet rammen om te rennen en vervolgens op het juiste moment op de spring knopt drukt om over een obstakel te komen. Er zijn echter ook sporten die iets meer ‘gamey’ zijn. Zo kun je op een skateboard een fantasiebaan afleggen, waarbij je bij elke jump goed moet timen om snelheid te maken. Tegelijkertijd krijg je op een Mario Kart-achtige wijze powerups die je kunt gebruiken om je tegenstanders te frustreren.

Rock Climbing (Bron: Nintendo)

Een derde sport die ik heb geprobeerd is rock climbing. Hierbij moet je op een muur binnen een bepaalde tijd zo hoog mogelijk klimmen. Daarbij stuur je met je linker of rechter arm naar een volgend blok om op te klimmen en is het vervolgens zaak om de sprong naar het volgende blok via juiste timing te maken. Hoe kleiner het blok en hoe slechter de timing, hoe groter de kans dat je valt of je uithoudingsvermogen een opdonder krijgt. Het is net even iets anders en was zeer geinig om te proberen.

2D-games

Bovenop de verschillende gewone en fantasiesporten, kent de game ook nog iets van 10 nostalgische evenementen. Deze waren helaas niet speelbaar, maar geeft je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de 2D-versies van de verschillende personages zoals zij zouden verschijnen op de NES en daarmee dan minigames af te werken.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokyo 2020
Klassieke games (Bron: Nintendo)

Het is niet heel erg vernieuwend, maar wat Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokyo 2020 doet, doet het behoorlijk goed. Het is een fijne compilatie van verschillende minigames die zeer toegankelijk zijn. Daarmee is het een ideale game om samen met vrienden te gaan spelen op een vrijdagavond. De game verschijnt op 5 november en is dan exclusief verkrijgbaar op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen