Jelle van Es
Jelle van Es Games 2 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

[PREVIEW] Mario Kart Live: Scheur door je eigen huiskamer

Wie nu een Nintendo Switch koopt, heeft daarbij gelijk de lastige opgave om te besluiten welke games hij of zij daarbij neemt. Mario Kart 8 Deluxe lijkt daarbij de meest veilige keuze. Perfect in je eentje en misschien nog wel leuker met anderen er bij. De game is echter wel wat oud, waardoor je hoopt dat er snel een nieuwe game in de reeks komt. Mario Kart Live is niet helemaal zo’n game, maar is tegelijkertijd wel een verdomd interessant project.

Mario Kart Live is zeer interessant

Mario Kart Live werd tijdens de speciale Mario Nintendo Direct onthuld, maar dat was wel een beetje tussen neus en lippen door. Afgelopen week kregen we gelukkig een uitgebreide presentatie van Nintendo, waarin duidelijk werd wat het nou precies gaat zijn. Het is een mix tussen real-life Mario Kart in je woonkamer en een traditionele game.

Om het een beetje te begrijpen, is het eerst handig om te duiden wat er in het pakket zit. Wanneer je Mario Kart Live koopt, dan krijg je een bestuurbare auto van Mario of Luigi, met daarop een camera. Op de Nintendo Switch kun je dan het beeld zien van het personage. Verder zijn er een viertal poorten die meegeleverd worden. Wat ontbreekt is de game zelf. Die is namelijk gratis te downloaden, maar werkt uiteindelijk alleen wanneer je zo’n wagen hebt. Daar zit de waarde dus is.

Als je de game binnen hebt en gekoppeld hebt met het personage, dan is het zaak om te bepalen hoe je gaat racen. Je plaats de vier verschillende poorten in je woonkamer en besluit vervolgens de route te rijden die je van poort één naar vier brengt om daarna weer te eindigen bij één. Daarmee verf je als het ware de route. En als je dat dan gedaan hebt, dan kun je de race gaan rijden. Daarbij volg je de route die je gemaakt hebt en neem je het virtueel op tegen andere tegenstanders. Uiteraard wordt er daarbij gebruik gemaakt van powerups. Zo kun je tijdelijk sneller gaan scheuren met een paddestoel en wanneer je geraakt wordt door een schild, dan sta je tijdelijk even stil. Zelf heb ik het niet kunnen spelen, maar in de presentatie zag het er heel leuk uit.

Pas de poorten aan

Naast de mogelijkheid om de route uit te stippelen, is het ook mogelijk om te bepalen wat er bij de poorten gebeurt. Daar kun je powerups plaatsen, maar is het ook een optie om die te voorzien van een obstakel. Op die manier is het in theorie mogelijk om constant nieuwe uitdagingen te maken en is de game lang speelbaar. Mocht je iemand anders hebben die ook over zo’n set beschikt, dan kun je uiteraard samen spelen. Daarbij moet je wel een eigen Nintendo Switch hebben en de wagen van Mario Kart Live. Als je dat hebt, dan is één iemand de host en neem je het direct tegen elkaar op.

Mario Kart Live
Samen spelen (Afbeelding: Nintendo)

Om het geheel nog wat afwisselender te maken, kun je in races kiezen tussen verschillende stijlen waarin je rijdt. Denk daarbij aan rijden onder water of door de woestijn. Deze veranderen niks aan de rijstijl van je wagen, maar zijn wel leuk gedaan. Verder zijn er nog de verschillende standen. In de 50cc-modus ga je een stuk minder snel dan bij 150cc, wat weer een verschil in ervaring oplevert.

Mario Kart Live
Een aparte stijl (Afbeelding: Nintendo)

Al met al lijkt Mario Kart Live een compleet en interessant pakket te zijn. Het enige nadeel? Het is wat prijzig. Je betaalt er namelijk zo’n 120 euro voor. Dat is de prijs van twee volledige games. Natuurlijk, het is een aparte beleving en het is een andere manier om om te gaan met je game, maar goedkoop is zeker anders. Het is nog even wachten: op 16 oktober komt het pakket uit. Wil je meer lezen over gaming op de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!