Mark Hofman
Mark Hofman Tablets, Laptops & Computers 1 okt 2020
Leestijd: 7 minuten

Samsung Galaxy Tab S7+ Review: de beste Android-tablet van het moment (maar…)

De tabletmarkt wordt al jaren gedomineerd door de iPad van Apple. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat jij als Android-gebruiker geen alternatief kan vinden in die markt. De Samsung Galaxy Tab S7+ is een voorbeeld van zo’n alternatief. En het is nog een verdomd goede ook.

In deze review vertel ik je precies waarom deze tablet zo ontzettend goed is. Maar ik vertel je ook precies wat er nu mis is met Android-tablets en waarom de Tab S7+ daar een uitstekend voorbeeld voor is.

De Samsung Galaxy Tab S7+

Zoals ik in de introductie al een beetje aangaf, denken mensen bij tablets al snel aan de iPad. Niet heel gek, want de Android-markt ligt op dat gebied aanzienlijk achter. Apple heeft het grootste marktaandeel, de best presterende tablets en biedt ze aan voor een betaalbare prijs. Het is even wennen, maar in dit stukje van de markt zijn de rollen simpelweg omgedraaid.

Toch weet Samsung met de Galaxy Tab S7+ indruk te maken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf komt met het meest indrukwekkende beeldscherm, biedt een uitstekende accuduur en is onder de motorkap aanzienlijk krachtig. Samsung lijkt op dit stukje van de markt niet op te geven en als we het zo eens bekijken, dan is dat maar goed ook. Ook al is er ook heus wel iets mis met de Galaxy Tab S7+. In dit artikel vertel ik je er alles over.

Voordelen van Samsung Galaxy Tab S7+

De Samsung Galaxy Tab S7+ is naar mijn idee een goede tablet om de volgende redenen:

Indrukwekkend beeldscherm

De Samsung Galaxy Tab S7+ maakt voornamelijk indruk dankzij het beeldscherm dat hij heeft. De tablet is voorzien van een 12.4-inch Super AMOLED WQXA+ display met een verversingssnelheid van 120Hz. Dat is technische taal voor: je weet niet wat je ziet. Wie deze tablet een keer in zijn hand heeft zou ik aan willen raden om een 4K video op YouTube te openen, de helderheid zo hoog mogelijk te zetten, achterover te leunen en volle bak te genieten. Want dat doe je.

Voor het gemak heb ik al een video voor je uitgekozen:

Je ziet direct wat ik bedoel. De kwaliteit ligt ontzettend hoog, de details zijn indrukwekkend en de kleuren zijn prachtig. In combinatie met de hoge helderheid van dit beeldscherm en de dunne schermranden, is dit gewoon genieten tot de max. Iets dat doorzet in het dagelijks gebruik. Het maakt niet uit wat je precies met deze tablet gaat doen, maar de kans is groot dat je onder de indruk bent van het scherm. En dat blijft zo.

Daarbij is het scherm voorzien van een verversingssnelheid van 120Hz. Ik denk dat ik je inmiddels niet meer hoef te vertellen hoe fijn dat is.

Uitstekende accuduur

Met een 10.650mAh batterij is het mogelijk om je een dag lang helemaal uit te leven. Je haalt als gebruiker makkelijk een schermtijd tussen de 8 uur en 10 uur. Dat is voor een tablet, met deze kracht, gewoon bijzonder goed. Zeker als je bedenkt dat je het apparaat met een vermogen van 45W op zou kunnen laden. Het is heerlijk!

Intern ongelofelijk krachtig

Met de Snapdragon 865+ haal je niet alleen 5G-ondersteuning in huis, maar ook een uiterst krachtig apparaat. De Samsung Galaxy Tab S7+ presteert op dat gebied ook heerlijk. Het maakt in deze niet uit voor je voor het 6GB model gaat of het 8GB model: je kan gewoon ontzettend makkelijk je ding doen.

Ik ben zelf voorzien van het 8GB model met een opslagcapaciteit van 256GB. Taken als gamen, het bekijken van content of zelfs het renderen van video’s zijn zo gepiept. De tablet is gewoon heel erg krachtig en komt wat dat betreft, met een benchmarkscore van 582.391, ruim boven de nieuwe iPad 8 (446,122) uit. Wanneer je de 12.9-inch iPad Pro naast deze tablet zet, dan is er wel een groot verschil te zien. Apple weet wat dat betreft net iets meer kracht af te leveren en scoort (769,885) daarmee ook aanzienlijk hoger.

Wie de echte zware taken op een tablet uit wilt voeren, die zal misschien niet direct voor de Samsung Galaxy Tab S7+ kiezen. Maar laten we in ieder geval zeggen dat mensen, met een voorkeur voor een Android-tablet, dichterbij in de buurt komen dan ooit te voren. Het is gewoon een uiterst krachtige tablet die jou, tijdens al je taken, bij kan staan.

Samsung Galaxy Tab S7+
Scherm (Afbeelding: Mark Hofman)

Leent zich goed voor accessoires

Het vierde punt heeft alles te maken met accessoires. De tablets van Samsung hebben zich in het verleden al vaker uitstekend geleend voor accessoires. Het enige probleem wat daarbij kwam kijken, was het feit dat die accessoires zich niet zo goed leende voor de tablets. De kwaliteit lag lager dan nodig was en het werkte allemaal niet heel erg optimaal.

Dat is bij de Samsung Galaxy Tab S7+ wel anders. Het vernieuwde hoesje is heerlijk. Niet alleen op de manier hoe het toetsenbord aanvoelt en typt, maar ook zeker door de manier waarop deze bevestigd zit aan de achterkant. Dankzij de magneten klikt de tweedelige hoes uiterst makkelijk vast en is hij klaar voor gebruik. En het mooiste is: hij is voorzien van een apart compartiment voor je S Pen.

Over die S Pen gesproken: die werkt heerlijk. Zeker dankzij de extreem lage latency is de Samsung Galaxy Tab S7+ een uitstekend apparaat voor de stylus. Zeker in combinatie met de verversingssnelheid van 120Hz. De iPad Pro (2020) werd er om geroemd en inmiddels hebben Android-gebruikers de kans om hetzelfde te ervaren. Een hele goede ontwikkeling als je het mij vraagt!

De nadelen van de Samsung Galaxy Tab S7+

Wat zijn de nadelen van deze tablet? Ik zet ze op een rij!

Camerasysteem

Het camerasysteem van de Samsung Galaxy Tab S7+ is niet het beste camerasysteem dat ik in de laatste jaren gezien heb. Dat is in principe helemaal niet erg, maar dit systeem komt niet eens in de buurt. Iets dat ik, voor dit prijskaartje, toch wel kwalijk vindt. Begrijp me niet verkeerd, ik zal zeker niet door de Keukenhof huppelen met dit ding in mijn hand. Maar een iets beter camerasysteem had wel degelijk gemogen.

De Samsung Galaxy Tab S7+ beschikt over een 13 megapixel hoofdcamera en een 5 megapixel ultra-wide camera. De megapixels zeggen over het algemeen niet heel erg veel, maar voor dit camerasysteem zegt het genoeg. De kleuren zijn wat grauwig, er zit al snel veel ruis in het beeld en de helderheid is niet echt fantastisch.

Ik ben geen persoon die het camerasysteem van zijn tablet, naast het testen, ook daadwerkelijk gebruikt. Vind jij het fijn om dat wel te doen, hou er dan rekening mee dat je hier misschien niet heel erg gelukkig van gaat worden.

Samsung Galaxy Tab S7+
Achterkant tablet (Afbeelding: Mark Hofman)

De prijs ligt te hoog

Vanaf €1099 heb je de Samsung Galaxy Tab S7+ in huis. Een prijs die simpelweg te hoog ligt. Is het niet vanwege het feit wat dit apparaat te bieden heeft, dan is het wel vanwege de marktpositie die Samsung op dit gebied heeft. Daarbij is het ook nog goed om te bedenken dat Google geen speciale apps produceert voor tablets, maar simpelweg de telefoon-apps vergroot. Ook dat is en blijft een tegenvaller.

Mensen kiezen nu eenmaal sneller voor het bekende en in het geval van tablets is dat een iPad. Wanneer je in deze prijsklasse gaat zitten kom je op het Pro-model uit en daarmee haal je simpelweg meer mee in huis. Dat zegt niets over mijn voorkeur, maar dat zijn gewoon de feiten. Op het beeldscherm na loopt de Samsung Galaxy Tab S7+ achter op dat model. Samsung had wat dat betreft dus iets lager moeten gaan zitten met de prijs.

De Samsung Galaxy Tab S7+ kopen of laten liggen?

Het is eigenlijk vrij simpel om te bepalen of je de Samsung Galaxy Tab S7+ moet aanschaffen of niet. Voor de mensen die echt graag een goede Android-tablet in huis willen hebben is dit dé tablet. Ik ben op dit moment echt gigantisch te spreken over deze tablet en heb in het verleden nog geen enkele Android-tablet in handen gehad die zo’n indruk wist te maken.

Wil je voor de beste tablet gaan en voor de allerbeste deal. Dan moet je in dit geval toch bij Apple zijn. En dat blijft gek om te zeggen….

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!