[PREVIEW] Oppo Reno2: onze eerste indruk vanuit Londen

Smartphones Jelle van Es 16 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Vandaag werd de Oppo Reno2 in Londen gepresenteerd. Binnenkort kun je de uitgebreide review verwachten, maar op basis van de eerste handson hebben we hier een korte impressie.

Daarbij moet wel gezegd worden dat we het getest hebben in een donkere binnenlocatie en je dus niet heel erg goed los kunt gaan met de camera. En dat is juist hetgeen waarmee Oppo de Reno2 op de kaart wilt zetten.

Camera Oppo Reno2 maakt indruk

Op de achtergrond zit een quad camera-systeem. De hoofdcamera daarbij is een 48MP camera van Sony. Deze wordt bijgestaan door een 8MP groothoeklens, een 13MP telelens en een 2MP monolens. Het idee van het systeem is dat het kwaliteit levert. Of je nou iets op een grote afstand op de gevoelige plaat legt of juist op een halve meter. Een selfiecamera zit verstopt. Wanneer je een selfie wilt maken, dan komt die omhoog als een soort haaienvin en kun je met een 16MP camera een mooie selfie nemen. Nogmaals, we moeten het even in de praktijk gaan ervaren, maar de eerste indruk is goed. De smartphone lijkt van alle markten thuis te zijn en kan ook foto’s maken wanneer het erg donker is.

Oppo Reno2
De Quad camera (Bron: Jelle van Es/Want)

Als je er dan één hebt gemaakt en dat is op een afstand gedaan, dan kun je hem daarna met hybrid zoom tot vijf keer inzoomen. Zodoende kun je ook nog details van dichtbij gaan bekijken. Verder moet hij ook op het gebied van video’s kwaliteit leveren. Daarbij is een beetje actie geen probleem, want hij maakt gebruik van een steadycam, die ook tijdens het evenement werd getoond en gewoon goed werkte bij beweging.

De selfiecam (Bron: Jelle van Es/Want)

Buiten de camera wil de Oppo Reno2 consumenten verwennen met dingen als Dolby Atmos, verschillende boostfuncties wanneer je aan het gamen gaat en een batterij van 4.000mAh, die er voor moet zorgen dat je acht uur achter elkaar kunt gamen of twaalf uur video kunt bekijken. En wanneer je batterij op is, dan maakt hij gebruik van een fast charge techniek waarmee hij in een mum van tijd opgeladen is.

Selfiefoto met iPhone 11 (Bron: Jelle van Es/Want)

Combineer dit met de prijs van 499 euro en je hebt een toestel die op papier en in de zeer korte praktijk best wel interessant is. Op 18 oktober komt hij uit. Wij gaan er zoals gezegd mee aan de slag en komen zo snel mogelijk met de review van de Oppo Reno2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen