[PREVIEW] Razer Blade Stealth 13 is de gaming ultrabook waar je op zat te wachten

Tablets, Laptops & Computers Dominick Vietor 13 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Gamefan? Dan is Razer vast niet nieuw voor je. Misschien kende je zelfs de eerdere versies van de Razer Blade Stealth 13 al. Wat je vast nog niet wist, is dat Razer tijdens de IFA 2019 een grote stap vooruit zette met die compacte laptop. In deze Razer Blade Stealth 13 preview leggen we je uit waarom de fabrikant dit voor het eerst volmondig een ‘gaming ultrabook’ durft te noemen.

Compact ontwerp

Een compact design. Dat is natuurlijk waar alles mee begint voor een ultrabook. De Stealth 13 ziet er superstrak uit met zijn vierkante ontwerp en rgb-verlichting in het toetsenbord. Maar nog veel belangrijker: hij is erg dun en licht. Het gewicht van slechts 1,3 kilo zorgt ervoor dat je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. De ‘dikte’ van anderhalve centimeter is ook zeker niet verkeerd.

Razer Blade Stealth IFA ontwerp
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Razer heeft de Blade Stealth 13 uit een stuk aluminium gemaakt, zodat hij bijzonder stevig en premium overkomt. Wel zo fijn voor een high-end laptop natuurlijk. De trackpad en het toetsenbord zijn niet super groot, maar voor een 13 inch-apparaat ook zeker niet verkeerd. De trackpad is lekker stroef en werkt soepel, hoewel het net niet op MacBook-niveau is.

Stevige graphics

De grootste troef van de Stealth 13 ligt echter niet bij zijn ontwerp. Krachtige ultrabooks zijn er immers genoeg. Nee; de grote troef van deze laptop is zijn grafische kaart. Naast de 10e generatie Intel Core i7-chip ligt in een GeForce GTX 1650 kaart met 4GB dedicated werkgeheugen. Voldoende om een hele hoop stevige games met een hoge framerate te spelen. Dat is voor een laptop in zo’n kleine behuizing uniek.

Razer Blade Stealth IFA gaming
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Overigens moet je voor de volledige game-ervaring wel de zwarte variant van deze laptop kopen. Die heeft namelijk GeForce-graphics. De goedkopere zilveren versie moet het doen met geïntegreerde Iris Plus graphics van Intel. Voordeel is wel dat de Core i7-processor op 25 watt draait in die variant, tegenover de 15 watt die standaard is en ook in de zwarte Stealth 13 aangehouden wordt. Is je gebruik vooral op productiviteit gericht en game je minder; dan is die Mercury White versie dus een betere keuze.

Razer Blade Stealth IFA Mercury Silver
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Scherm: touch of niet?

Laat ik vooropstellen dat het 13,3-inch scherm van alle varianten van de Blade Stealth 13 er mooi uitziet. Het is helder, geeft mooie kleuren weer en is scherp. Dat laatste geldt zeker als je voor de topvariant van de laptop gaat: die heeft een aanraakgevoelig 4K-scherm. Kost je wel wat: €2199.

Razer Blade Stealth IFA design
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Dat is €200 meer dan de €1999 kostende zwarte Blade Stealth 13 zonder touchscreen. Daar hoort wel een lagere Full HD-schermresolutie bij, maar een groot probleem is dat niet op deze diagonaal. Bovendien betekent het dat de batterij wat langer meegaat. Hoewel ik over die batterijduur nog weinig kan zeggen op basis van mijn korte ontmoeting met de Razer Blade Stealth 13 op de beursvloer van de IFA.

Razer Blade Stealth 13 preview conclusie

Wat ik wel kan zeggen, is dat de Blade Stealth 13 een erg goede allround-laptop is. Hij is klein, hij ziet er goed uit, hij is krachtig én hij heeft indrukwekkende gamecapaciteiten. Die eerste drie eigenschappen maken hem zelfs voor een niet gamer een interessante keuze. Ben je een gamer en wil je ook onderweg een potje Forza kunnen spelen? Dan ben je bij de Blade Stealth 13 zeker aan het goede adres.

De Mercury White variant van de Blade Stealth 13 komt nog in september op de markt voor €1679. De zwarte versie volgt in oktober, met een prijs van €1999 voor de full HD non-touch versie en €2199 voor het topmodel met een 4K touchscreen.

Meer zien van de IFA 2019? Je vind al onze video’s op het YouTube-kanaal van WANT.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen