Jelle van Es
Jelle van Es Games 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze cultklassieker kun je volgende week gratis spelen

Een paar jaar geleden verscheen Prey. Het was het nieuwe project van Arkane Studios, die je onder andere kent van de Dishonored-games. En vorig jaar brachten ze Deathloop uit.

Prey is een game die je meeneemt naar een ruimtestation in de buurt van de maan. Daar krijg je als speler te maken met een invasie van buitenaardse wezens. Het is aan jou om deze nachtmerrie te overleven en tegelijkertijd te ontdekken wat er precies aan de hand is. En volgende week kun je dat voor nop doen.

Prey te spelen voor nop

Prey is namelijk van 12 tot 19 mei gratis te spelen op de Epic Game Store. En wat we dan bedoelen is dat je hem voor niks kan downloaden. En daarna is de game gewoon van jou. Dit is niet de eerste keer dat de game gratis wordt weggeven. Vorig jaar in december kon je namelijk ook diverse games per dag gratis scoren, waar deze game onderdeel van was. Het kan dus zijn dat je hem toen al hebt toegevoegd aan je archief.

Prey Xbox Game Pass
Prey (Afbeelding: Bethesda)

Het is niet de enige game die je volgende week gratis kan scoren. In dezelfde periode is het mogelijk om de game Jotun te scoren. Dat is een andere game dan Prey. Het gaat hier om een actiegame die je vanuit een isometrisch perspectief ervaart. Je gaat daarbij aan de slag met personages uit de Noorse mythologie en het is zaak om vijanden te verslaan. Onderweg vind je nieuwe wapens om telkens beter te worden. Een game die lekker pittig is en ideaal is om gratis te ervaren.

Probeer het

Toch weer even terug naar Prey. Dit is wat mij betreft echt een game die je tijd waard is. Net als in de Dishonored-games bouw je langzaam, maar zeker diverse vaardigheden op en gebruik je die om de diverse vijanden te verslaan. Ook loont het om constant in omgevingen op zoek te gaan naar voorwerpen om jezelf te verbeteren.

Deathloop: dé PlayStation 5 game van het jaar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!