Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

OnePlus lijkt nu al met Samsung Galaxy A53-killer te komen

OnePlus lijkt de concurrentie aan te willen gaan met een recent gelanceerde Samsung-smartphone: de Galaxy A53. De OnePlus Nord 2T waarmee ze dat willen doen is officieel nog niet aangekondigd, maar al wel gelekt via de online retailer AliExpress. Daardoor ligt er – waarschijnlijk onbedoeld – al een hoop informatie op straat over het toestel.

De OnePlus Nord 2T komt eraan. Het toestel is al weken, zo niet maanden onderdeel van de geruchtenmolen. En tot nu toe was niet echt zeker of de Chinese fabrikant dit toestel gaat uitbrengen. Maar de website AliExpress lijkt er nu een klap op te geven, door veel specificaties en afbeeldingen te lekken van het apparaat.

Dit is de OnePlus Nord 2T

OnePlus gebruikt de T-naam vaak om aan te duiden dat we met een licht aangepast toestel te maken hebben. Waarschijnlijk is dit dus de Nord 2, maar dan met iets betere specificaties. Dat lijkt de winkelpagina ook te bevestigen. De Nord 2T beschikt over een Mediatek Dimensity 1300 5G-chipset en 8 GB aan werkgeheugen.

OnePlus Nord 2T
OnePlus Nord 2T (Afbeelding: AliExpress)

Daarnaast is er 128 GB aan opslagruimte, een accu met een vermogen van 4.500 mAh, 80 watt-snelladen en een scherm van 6,43-inch. Dat OLED-scherm beschikt over een fhd+-resolutie en een verversingssnelheid van 90 Hertz. Dat is inderdaad iets beter in vergelijking met de voorganger van dit toestel.

Opvallend camerasysteem achterop

Achterop treffen we een opvallend camerasysteem aan. Waarschijnlijk maakt dit systeem geen hele bijzondere beelden, maar de specs ogen prima. Zo is er onder meer een hoofdcamera van vijftig megapixel, met optische beeldstabilisatie. Daarnaast is er een acht megapixel groothoeklens en een monochrome lens van twee megapixel.

Mysterieuze OnePlus-smartphone combineert deze twee populaire toestellen

Voorop zit tot slot een selfiecamera van 32 megapixel. De nieuwe OnePlus gaat volgens AliExpress in de kleuren grijs en groen verschijnen en zal 399 dollar gaan kosten. Verder maakt AliExpress melding van het feit dat de eerste driehonderd klanten gratis een setje OnePlus Bullets Z-oordoppen ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AliExpress

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!