Crypto update: prijs Bitcoin & crypto daalt: geruchten Apple en Satoshi

Tech Robert Kroes 13 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Aan het einde van de Amerikaanse handelsdag bekijken wij uiteraard nog een keer de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we twee bijzondere geruchten. Stapte Apple in Bitcoin en geeft Satoshi Nakamoto een teken van leven?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder, cryptomarkt blijft negatief

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 27.383,03 ($ 32.470,30). Dit is 1,35% lager dan tijdens de sluiting van de Amerikaanse handelsdag van gisteren.

Hiermee presteert de Bitcoin ondanks het koersverlies beter dan veel andere munten uit de top 25. Met uitzondering van de InternetComputer (ICP), die een stijging van 2,80% noteert, zien we namelijk alleen rode koersen op het digitale koersenbord. Zwaarste verliezer is Theta Network (THETA), dat 5,57% verliest in 24 uur.

Bitcoin reageert niet op Apple gerucht

Op Twitter ging vandaag het gerucht dat Apple voor 2,5 miljard dollar aan Bitcoin gekocht had. Diverse Tweeps, waaronder ook professionele traders, deelden het gerucht dat Apple ingestapt is in Bitcoin. Ook over de hoogte van de investering wordt druk gespeculeerd, maar deze zou tussen $ 2 miljard en $ 2,5 miljard dollar liggen. De investering zou vandaag na beurs door Apple aangekondigd worden, maar tot op het moment van schrijven hebben we nog geen bevestiging voorbij zien komen.

Dat zal waarschijnlijk ook niet gebeuren, want Apple heeft in het verleden meerdere malen verklaard de Bitcoin interessant te vinden, maar zich nog niet in deze markt te willen begeven. Er was wel een personeelsadvertentie van mei dit jaar, waarin men iemand met crypto-ervaring zocht. Hierna is het echter stil gebleven. Een oud beursgezegde luidt: ‘de markt heeft altijd gelijk’. Als dit in dit geval ook zo is moeten we de geruchten naar het rijk der fabelen verwijzen. De koers van de Bitcoin reageerde namelijk niet op dit gerucht. Dit terwijl een sterk gerucht zeker invloed had gehad aangezien het zeker waardeverhogend werkt als Apple in crypto zou stappen.

De aankondiging van Tesla in februari zorgde voor koersstijgingen to wel 20% op één dag. Nieuws over adoptie van Apple zou een zelfde potentiële stijging kunnen veroorzaken.

Geeft Satoshi Nakamoto een levensteken?

Een ander gerucht ontstond toen een whale die meer dan 9 jaar sliep ineens een forse transactie deed. Men verplaatste 640 BTC uit deze ‘Satoshi-era wallet’ naar een anoniem account dat voorheen niet actief is geweest. Het is dus de vraag wat de volgende stappen zullen zijn. Als dit bedrag op de markt komt zal dit zeker tot koersdruk leiden.

Ook is de vraag wie er achter deze wallet zit. De zogenaamde ‘Satoshi-era whales’ zijn de vroege adopters en vertrouwelingen van Satoshi Nakamoto die een wallet creëerden toen Satoshi Nakamoto actief was. Velen zijn anoniem gebleven en ook Satoshi Nakamoto heeft in die tijd wallets gemaakt waar nu nog een bizar bedrag aan Bitcoin opstaat.

De kans dat deze slapende whale een account van Satoshi Nakamoto zelf was is overigens niet al te groot. De wallet was namelijk actief tot in 2012, terwijl Satoshi Nakamoto zijn laatst bekende actie (het verzenden van mails) ondernam op 26 april 2011. Uiteraard duiken specialisten en hobbyisten nu in de achtergronden, dus wellicht komt er een update.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen