WANT Bitcoin update: Prijs Bitcoin daalt, wat te verwachten? Video

Tech Robert Kroes 12 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag op de Amerikaanse beurzen ook voorbij. Wij bekijken de actuele Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we de ontwikkelingen rondom de Bitcoin en bespreken we de risico reward, die lijkt te gaan stijgen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 27.690,82 ($ 32..860,08). Dit is 4,84% lager dan gisteravond en ook lager dan tijdens onze crypto koersverwachting die we eerder vandaag publiceerden.

Hiermee past de koers van de Bitcoin in de negatieve trend die we momenteel bij de top 25 cryptomunten zien. Op het digitale koersenbord staan (met uitzondering van enige stable coins) uitsluitend rode cijfers. InternetComputer (ICP) verliest momenteel met 7,52% in 24 uur het meest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Interesse in crypto en Bitcoin loopt terug

Dat juni niet de meest favoriete maand was voor crypto bleek al uit de dalende koersen, maar inmiddels zijn ook de cijfers van diverse beurzen over juni bekend. Daarin valt te zien dat het handelsvolume op de grote beurzen met meer dan 40% terugviel. Ook bleek dat het maximum dagvolume in Bitcoin handel uitkwam op $ 138,2 miljard en dat was liefst 42,3% lager dan in mei. Dit verklaart waarom de Bitcoin steeds onvoldoende support vond om door de sterke weerstanden (waarvan $ 40.000,- de sterkste is) door te breken. Indachtig de oude beurswijsheid: “Go away in May but remember to come back in September” lijkt de zomer niet direct ruimte te bieden voor handelsvolumes die we in mei (en april) zagen.

Nu was mei een recordmaand en dat maakt de cijfers relatief. Als we namelijk juni 2020 met juni 2021 vergelijken zien we dat de handelsvolumes in Bitcoin dit jaar vele malen hoger liggen. Ook lijkt het koerspatroon sterk op het patroon van juni 2020, maar het had natuurlijk positiever geweest als de groei in handelsvolume had doorgezet.

Deze analist verwacht een koersstijging en ‘supply shock’ (video)

Na dit minder positieve nieuws is er ook goed nieuws te verwachten. Troy Gayeski is analist bij Skybridge Capital en liet in een uitgebreide analyse bij Bloomberg zijn licht schijnen over beleggingen in het algemeen. De Bitcoin kan dan natuurlijk niet onbesproken blijven en vanaf ± 2 minuut 30 van onderstaande video analyseert hij de koersverwachting op middellange termijn.

Hij verwacht dat Bitcoin de marktleider blijft. Hij ziet ook dat de hodlers hun posities versterken. Hierdoor verwacht hij een tekort aan voorraad, oftewel een ‘supply shock’, waarbij de koers zal stijgen.

Uiteraard zullen we de ontwikkelingen volgen om te zien of deze schaarste inderdaad zal komen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen