Crypto update, prijs Bitcoin en crypto daalt; stijgt ADA & SHIB? NFT alert!

Tech Robert Kroes 28 jan 2022
Leestijd: 5 minuten

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd bekijken we de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we mogelijke koersstijgingen voor Cardano (ADA) en Shiba Inu (SHIB). Tot slot delen we een NFT alert voor investeerders die met OpenSea werken.

Ook vandaag beginnen we met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 32.690,59 ($ 36.450,-). Dit is 0,70 % lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 dalen. De grootste stijger is de Wrapped Bitcoin (WBTC) met + 3,60%. De grootste daler is Terra (LUNA), die 18,99% inlevert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag, dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

We zien dus dat, zoals we gisteravond al bekeken, het vervallen van de Bitcoin (en crypto) opties vooral een feestje voor de bears is geweest. Na dit evenement was er weer genoeg nieuws te verzamelen. Wij geven een update over een mogelijke koersstijging voor Cardano (ADA) en Shiba Inu (SHIB).

Bull signalen voor Cardano (ADA)

Voor Cardano zien we dat, ondanks dat de munt deze week 18,65% verloor, er bullish signalen te zien zijn. Uit analyses blijkt namelijk dat op dit moment 71% van de bezitters de munt aanhoudt voor langere termijn. Ook blijkt dat slechts zo’n 15% van de Cardano (ADA) bezitters op dit moment winst maakt. Dat klinkt natuurlijk niet erg bullish. Daarom valt het des te meer op dat de grote bezitters van Cardano (ADA) de munt massaal bijkopen. Dit uiteraard met het idee dat zij profiteren van toekomstige koersstijgingen en dat is, zeker gezien de on-chain metrics, een bullish signaal.

Daarnaast heeft de munt met Charles Hoskinson een oprichter die, ondanks zijn controversiële persoonlijkheid een man met visie, dus de toekomst verwachting is groot. Hij krijgt dan ook veel aandacht voor zijn commentaren over het beleid t.o.v. crypto van de Amerikaanse overheid. Zijn keiharde kritiek kan je hieronder beluisteren en bekijken.

Toch zien we deze positiviteit nog niet terug in de koers van de munt. De huidige Cardano (ADA) prijs bedraagt namelijk  $ 1,019 en dit is 3,13% lager dan gisteren.

Hint het Shiba Inu (SHIB) crypto team op koersstijging?

Als de koers, zoals bij Shiba Inu (SHIB) dat in de afgelopen week 21,12% verloor, bearish wordt kun je als ontwikkelteam natuurlijk ook proberen zelf een positief sentiment te creëren. Het team van Shiba Inu (SHIB) deed dit vanmorgen door op ‘groot nieuws’ te hinten in een cryptische Tweet.

De gedachten bij de SHIB community is dat men een grote samenwerking aan gaat kondigen. De grote vraag is dan natuurlijk met wie. De teaser geeft geen direct antwoord. Wel zien we een aantal hints in de tweet. We zien regelmatig het woord ‘cooking’ voorbij komen en een bestek-icoontje. Daarnaast zie je een aantal televisies. Het zou dan ook een idee kunnen zijn dat het binnenkort mogelijk is om bij een grote maaltijdbezorger met Shib te betalen, maar dat blijft voorlopig gissen. Toch is de markt nog niet onder de indruk van de teaser. De actuele Shiba Inu (SHIB) prijs bedraagt $ 0,00002058 en dit is 1,48% lager dan gisteren.

OpenSea onder vuur door NFT listing probleem

OpenSea is een grote marktplaats waar je NFT’s kunt kopen en verkopen. Gistteren mailden zij hun klanten dat er veel inactieve listings zijn. Hiermee bedoelt men dat er NFT’s al lang aangeboden worden en dat de advertenties nooit weggehaald zijn. Het idee is dat veel mensen de NFT verkopen en vergeten de listing weg te halen. Op basis van de voorwaarden zou men echter verplicht kunnen worden om de NFT alsnog te verkopen zodra iemand de listing vindt en een transactie wil doen.

Dat klinkt goed, maar in de praktijk pakt dit volkomen verkeerd uit. Door de transactie om de listing te cancellen wordt de order juist weer geactiveerd. Dat trekt koopjesjager en uiteraard teleurgestelde investeerders die nu precies zien gebeuren wat niet de bedoeling was. Zo verloor één verzamelaar minstens 9 ETH doordat een oplettende kaper op de kust de transactie voltooide toen zijn order weer actief werd. OpenSea zegt aan het probleem te werken, maar wil (nog) niet aangeven of zij de schade van gedupeerden willen vergoeden.

Er worden door gebruikers wat tips en tricks gedeeld om problemen te voorkomen, maar het beste lijkt om even af te wachten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen