NFT op nieuwe LG-tv’s: wat moet je er in vredesnaam mee?

Crypto Dennis Mons 5 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nadat Samsung vorige maand aankondigde NFT’s aan te bieden, kan je nu ook een NFT voor de LG-tv aanschaffen. WANT-redacteur Dennis Mons vindt het allemaal maar ongein.

Vooropgesteld: er valt flink wat knaken te verdienen met een NFT als je het goed aanpakt. De waarde van een Non Fungible Token kan flink stijgen, maar ook flink dalen. Critici als Bill Gates stellen dan ook dat de handel gebaseerd is op de ‘greater fool theory’. Met andere woorden: ‘t is wat de gek ervoor geeft. En ik ben het met Gates eens.

Mooie NFT-plaatjes op je LG-tv

LG komt nu dus met een NFT-marktplaats: LG Art Lab. Hier kan je dus prachtige plaatjes kopen, verkopen en natuurlijk genieten van je beeldvulling. En je bent volledig eigenaar van die NFT. Met andere woorden: een potentieel peperdure wallpaper, wat mij betreft.

NFT LG
NFT op een LG (Afbeelding: LG)

Het punt is dat zo’n NFT, zoals binnenkort het werk van beeldhouwer Barry X Ball, wel geld waard is, maar je met enige handigheid de foto’s waarschijnlijk al na release via omwegen natuurlijk op de je tv te zetten zijn (wat voor veel NFT’s geldt). Overigens is zijn werk pas op 22 september in Art Lab te vinden.

NFT kopen

Maar goed, als jij wel zit te springen om werk van Ball op je tv te hebben, dan krijg je een QR-code op je tv. Vervolgens kan je de transactie afronden met de Wallypto-app op je telefoon. Je LG moet wel op webOS 5.0 of hoger draaien.

Voor de mensen die helemaal thuis zijn in de nogal ontastbare NFT-markt: LG’s NFT is gebouwd op Hedera. In tegenstelling tot Ethereum of Solana (vaak gebruikt bij NFT’s) opereert Hedera niet op blockchain-technologie, maar gebruikt het hashgraph. LG is één van de 39 bedrijven dat Hedera beheert.

Instappen?

Laat ik vooropstellen dat ik verre van een expert ben op het gebied van NFT. Maar ik heb het wel al vanaf het begin met argusogen bekeken. Dat je een NFT hebt van bijvoorbeeld een exclusief voorwerp in een game vind ik nog wel enigszins te verdedigen. dat is nog ietwat ‘tastbaar’. Maar toen die gekkigheid met de Bored Ape losbarste, ging dat mij echt de pet te boven.

Maar goed: zoals gezegd staan er vast mensen te trappelen om een LG NFT in handen te krijgen. En er komen er volgens het bedrijf genoeg: elke maand worden er nieuwe in de Art Lab-marktplaats gedropt.

Check hier het laatste nieuws over crypto en NFT’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen