Bill Gates haalt keihard uit naar crypto, NFT’s en steekt Elon Musk

Tech Robert Kroes 15 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Nu de prijzen van crypto hard instorten wordt de stem van critici sterker. Een van die critici is de computermagnaat Bill Gates. In een recent interview haalt hij keihard uit naar de cryptomarkt en trends zoals NFT’s. Tegelijk gebruikt hij de crypto-discussie om een steek onder water uit te delen naar Elon Musk. Wat gebeurt er?

Voor we dieper in de kritiek van Bill Gates duiken kijken we bij het sluiten van de markt naar de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto blijven dalen

Zoals we tijdens onze lunch update van vanmiddag al zagen is het vandaag weer crash time en daar heeft de Europese markt niets aan kunnen veranderen. Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 20.336,01 ($ 21.343,64). Dit is 5,58% lager dan gisteren rond deze tijd.

Ook de prijzen van de top 25 crypto blijven snel dalen. Afgezien van de stable coins zien we alleen rode cijfers. Het grootste verlies is momenteel voor Ethereum (ETH), dat 9,25% inlevert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Wat zegt Bill Gates over crypto?

Gisteren was Bill Gates te gast op een klimaatconferentie. Daar gaf hij een interview over crypto en NFT.

Hij maakte gehakt van de cryptomarkt in 3 korte statements.

  • Allereerst gaf hij aan dat hij geen crypto en geen NFT’s bezit;
  • Ook sneerde hij cynisch dat de wereld veel kan hebben aan een dure digitale foto van een aap (snerend naar de Bored Ape Yacht Club NFT’s);
  • Tot slot gaf hij aan dat de hele markt wat hem betreft gebaseerd is op de ‘greater fool theory’. Deze theorie houdt in dat mensen een bezitting voor belegging kopen en erop speculeren dat ‘wat de gek ervoor geeft’ hem zal leiden naar een ‘gek’ (greater fool) die meer wil betalen dan hij gedaan heeft, terwijl er geen basis voor die hogere waarde is.

In onderstaand fragment kun je een en ander bekijken.

Of het een directe reactie was is niet bekend, maar wel opvallend was dat Elon Musk vlak na deze crypto bom een bericht van één woord Tweette:

Volgende fase in klimaatvete Elon Musk en Bill Gates?

Men is benieuwd of dit een nieuwe fase is in de al langer lopende vete tussen de twee tech giganten. Zo heeft Bill Gates tijdens eerder negatief commentaar op crypto al een sneer uitgedeeld aan Elon Musk. Hij zei toen: “My general thought would be that if you have less money than Elon, you should probably watch out.”

Daarmee startte een flinke discussie die zich vooral toespitst op de inzet voor het klimaat van de heren. De vete gaat al jaren terug toen Bill Gates in een interview aangaf liever een Taycan dan een Tesla te kopen.

Sindsdien zitten de heren elkaar op ieder gebied verbaal in de haren. Het gesprek liep hoog op in april. Gates vroeg Elon toen om samen te werken in de filantropie, maar Musk confronteerde hem ermee dat hij voor een half miljard short opties Tesla had. Hij verweet dit Gates omdat hij daarmee speculeerde op koersverlies van het autobedrijf dat het meest doet om klimaatverandering te bestrijden. Deze conversatie lekte echter uit en daar was Gates weer minder blij mee.

Sindsdien volgen er over en weer regelmatig sneren in de media. Of deze tweet van Musk over crypto een volgende ronde in de woordenstrijd uitlokt merken we vast snel genoeg.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen