Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto crasht. BTC prijs onder $ 20.000,-?

Tech Robert Kroes 15 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd. We bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we signalen die erop duiden dat de BTC koers nog verder zal dalen. Tot slot inventariseren we de ingrijpende gevolgen als de Bitcoin prijs onder $ 20.000,- duikt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto crashen weer

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.228,49 ($ 20.215,63). Dit is 9,41% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen snel. Afgezien van enige stable coins zien we alleen rode cijfers. Tron (TRX) noteert met -16,27% het grootste verlies en OKB (OKB) houdt het verlies met -2,36% het meest beperkt. Ook vandaag kan je op de site van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen checken.

Nog meer druk op Bitcoin prijs

De Bitcoin prijs komt inmiddels dicht in de buurt van de $ 20.000,- en als we afgaan op de on-chain metrics zal de BTC prijs daaronder duiken. Allereerst wacht men natuurlijk op het FED-rentebesluit later vandaag. Waar de markt rekening hield met een ingreep van 0,5% lijkt het erop dat de FED nu of bij een volgende update strenger in gaat grijpen. Insiders rekenen op minstens 0,75%. Het is aannemelijk dat de financiële markten en dus ook de Bitcoin daar een klap van krijgen.

Daarnaast zien we dat steeds meer hodlers afhaken en hun BTC (en andere crypto) van private wallets naar de beurs brengen om te verkopen. Gisteren stroomde er op 1 dag liefst 83.000 BTC naar beurzen. In het verleden leidde zo’n instroom tot een verkoopeffect in de daaropvolgende dagen en weken.

Zetten BTC miners de prijs verder onder druk?

Doordat de BTC prijs laag ligt komt de winstmarge van Bitcoin miners in gevaar. Inmiddels zien we dat steeds meer mining rigs moeten sluiten omdat zij geen winst meer kunnen genereren. In onderstaand overzicht zie je welke miners bij welke koers gesloten zijn en gaan worden omdat ze verlies lijden.

Daarnaast lijken miners ook minder vertrouwen te hebben in een snel herstel van de prijs. We zien in statistieken namelijk dat ook zij steeds meer BTC naar de beurzen sturen. Dit is enerzijds om de winstmarges veilig te stellen, maar we zien ook dat van de BTC die zij nu krijgen als mining reward, zij meer direct verkopen dan opslaan in private wallets.

Wat gebeurt er als de Bitcoin prijs onder $ 20.000,- komt?

Zoals we gisteren al zagen is een daling onder $ 20.000,- een voor Bitcoin historische gebeurtenis die zal vragen om een herijking van een aantal theorieën over de winstgevendheid van BTC. Daarnaast is $ 20.000,- een enorme psychische grens. De verwachting is dan ook dat veel HODL-ers bij die koers alsnog af zullen haken, waardoor er grote verkoopgolven verwacht kunnen worden.

Tot slot zien we ook dat veel grote spelers hun speculaties hebben afgedicht met BTC tegen waardes rond $ 20.000,-. Insiders voorspellen dat een breuk onder dit niveau ook in de over-the-counter markt voor grote verkoopdruk zal zorgen.

Met het FED-rentebesluit in aantocht blijft het dus bijzonder spannend voor de Bitcoin- en cryptomarkt. Uiteraard blijven wij alle ontwikkelingen volgen en doen wij vanavond weer verslag in onze crypto-update.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen