Bitcoin update: prijs BTC vlak, crypto mixt. Bulls en bears blijven verdeeld

Tech Robert Kroes 15 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we hoe de markt verdeeld is. Aan de ene kant tonen technische signalen een bull rally voor de BTC, aan de andere kant verwacht men een BTC crash.

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs neutraal, sentiment top 25 crypto overwegend positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.762,04 ($ 42.660,-). Dit is een stijging van 0,56% ten opzichte van gisteravond en ook iets hoger dan toen de Amerikaanse markten vrijdag sloten.

Bij de top 25 cryptomunten is het sentiment overwegend positief. Er zijn wel negatieve resultaten. In 24 uur verliest Crypto.com coin (CRO) het meest met -8,92%. De cryptomunt met de meeste winst is op dit moment Terra (LUNA) met + 3,35%. Op de site van Tradenincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Gaat de Bitcoin stijgen of dalen? Markt verdeeld

Als we de koers van de Bitcoin in willen schatten zien we dat deze nog steeds in de zone tussen $ 40.000,- en $ 45.000,- zit. Waar men boven de $ 45.000,- een support zone verwacht voor een nieuwe bull-rally, verwacht men problemen als de prijs onder de $ 40.000,- zakt. De markt is dan ook hevig verdeeld over de vraag wat we nu kunnen verwachten.

Deze verdeeldheid wordt versterkt door de onzekerheid over de situatie in de Oekraïne en eventuele rentemaatregelen van de FED. De fundamentele factoren voor de Bitcoin duiden op een bull rally. Wij zetten een aantal argumenten op een rij.

  • Allereerst gaat de koers van de Bitcoin richting het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen.
  • De Bitcoin vertoont correlatie met de olieprijzen en deze stijgen door de situatie in de Oekraïne.
  • Ook verlagen traders hun leverage marge op de futures-exchanges.
  • Daarbij bewegen de hash rate en moeilijkheidsgraad van de Bitcoin op het laagste niveau ooit.

De volledige analyse en conclusies over bovenstaande punten kun je hier lezen.

Wie hier stopt met lezen kan met een goed gevoel over de BTC prijs aan de nieuwe week beginnen, maar helaas is er meer te vertellen. Er zijn namelijk ook andere signalen.

Peter Schiff en technische ratio’s bearish voor Bitcoin

Hoewel Peter Schiff bekend staat als BTC-scepticus en ook niet altijd even accuraat is met zijn voorspellingen is de markt toch altijd benieuwd naar zijn analyse. Op basis van een aantal technische indicatoren schetst hij een doemscenario waar de Bitcoin nog slechts $ 10.000,- waard is of zelfs waardeloos wordt voor het einde van het jaar.

Zoals je in de comments leest wordt deze voorspelling van Schiff redelijk met de grond gelijk gemaakt, maar veel traders benoemen ook een correctie op korte termijn.

Toch is er wel reden om op korte termijn rekening te houden met een koersdaling. Het blijkt namelijk dat de Bitcoin whales (grootbezitters) de afgelopen dagen veel BTC naar beurzen sturen en daarmee voor lijken te sorteren op een verkoop.

Daarbij moeten we niet vergeten dat de Bitcoin al een tijd in een consolidatiefase zit. In de regel zorgt dit ervoor dat beleggers die een snel rendement zoeken (tijdelijk) uit de markt stappen op zoek naar beter renderende investering, dus in dit geval kan stilstand achteruitgang van de Bitcoin prijs betekenen. Er is dus ook de komende week weer genoeg om te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen