Privédetectives kunnen met pensioen door nieuwe functionaliteit Tinder

Apps Wesley Akkerman 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tinder-gebruikers in de Verenigde Staten kunnen nu een achtergrondcheck uitvoeren, om te zien of hun dates iets op hun kerfstok hebben. Dat gebeurt via een samenwerking met de non-profitorganisatie Garbo. Die organisatie voert online achtergrondchecks uit. Je krijgt echter niet alles over zo’n persoon te zien.

Wanneer je een Tinder-date via Garbo in de VS opzoekt, dan krijg je alleen informatie te zien die betrekking heeft op jouw veiligheid. Bepaalde zaken komen niet aan het licht. Denk dan aan info gerelateerd aan drugsbezit of adressen en telefoonnummers. Gebruikers hebben overigens toegang tot twee gratis checks.

Tinder-dates controleren op gedrag

Het uitvoeren van achtergrondchecks op Tinder kost daarna geld. Je betaalt 2,50 dollar, plus wat verwerkingskosten. Daarmee spek je niet alleen de datingapp, aangezien een deel van het geld naar Garbo gaat. Het is een non-profitorganisatie, maar de lampen moet toch elke ochtend wederom aangezet kunnen worden.

Tinder
TInder-app. (Afbeelding: Unsplash)

Wanneer je een andere Tinder-gebruiker opzoekt, dan heb je de naam en het telefoonnummer van die persoon nodig. Mocht dat niets opleveren, dan kun je ook iemands leeftijd gebruiken. Kom je iemand tegen die in het verleden geweldsdelicten pleegde, dan kun je die persoon direct rapporteren bij de app.

En wat als je echt niets ziet?

Het kan zijn dat je niets over een Tinder-date tegenkomt tijdens het uitvoeren van een check. Moederbedrijf Match Group zegt daarover dat je daarmee je veiligheid niet gegarandeerd is en dat je nog steeds voorzichtig moet zijn. Het bedrijf bracht eerder al wat tips naar buiten over het ontmoeten van nieuwe mensen.

Verder maakt Match Group bekend samen te werken met de National Domestic Violence Hotline. Daardoor kunnen Tinder-gebruikers contact zoeken met getrainde pleitbezorgers. Dit kan handig zijn wanneer iemand op zoek is naar informatie over gezonde relaties of over misbruik die meer dan eens in relaties voor komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tinder

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen