Uber Eats komt met natte droom voor Nederlanders: rekeningen splitten!

Apps Wesley Akkerman 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Soms is het geen probleem om je vrienden een keer te trakteren, wanneer je eten besteld via een online portaal als Uber Eats of Thuisbezorgd. Maar we kunnen ons voorstellen dat het niet fijn is om altijd maar de Sjaak te zijn als het om betalen of voorschieten gaat. En achteraf tikkies sturen is soms ook zo’n gedoe met uitzoeken.

Daar heeft Uber Eats nu iets op bedacht. Toegegeven, het is geen geniaal of uniek idee, maar het is wel fijn dat het eindelijk kan: rekeningen splitten. Zo kan iedereen meteen zien wat diegene kwijt is aan het eten waar ze minuten later watertandend naar uitkijken. Als initiator hoef je dan achteraf niet te rommelen met tikkies.

Uber Eats split de rekening voor je

Bestellen gaat wel even op een andere manier. Je moet namelijk aangeven dat je een groepsbestelling plaatst, nadat je een restaurant uit heb gekozen. Dat doe je door het menu te gebruiken: de drie puntjes rechts bovenin. Daarna nodig je je vrienden uit, die op een link moeten klikken. Oh, en de app moeten downloaden, natuurlijk.

Uber Eats Android app
Uber Eats (Afbeelding: Uber)

Vervolgens kunnen ze zelf uitkiezen wat ze willen eten, waarna ze ook zelf de betalingen regelen. Mocht je in een gulle bui zijn, dan kun je natuurlijk de rekening op je nemen. In dat geval stelt Uber Eats je in staat een maximum bedrag in te stellen, zodat je vrienden niet stiekem de duurste items op het menu uitkiezen.

Op hetzelfde moment

Of je nu de goedheid zelve bent of je vrienden voor hun eigen eten laat betalen, al het eten komt op hetzelfde moment binnen. Uber Eats maakt het daarnaast mogelijk bestellingen alvast te plaatsen voor een gezellige avond. Dat kan tot zeven dagen van tevoren. Zo hoef je je op de avond geen zorgen te maken over het eten.

Iedereen binnen de groep kan op tijd aangeven waar ze zin in hebben. Mocht iemand daarin verzaken (er is altijd iemand die niet reageert…), dan stuurt de app een herinnering uit. Wat jullie ook doen of hoe jullie het ook aanpakken, dingen als “Ik betaal morgen, oké?” werken na deze update niet meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Uber Eats

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen