Probeer Tell Me Why nu helemaal gratis op de pc en Xbox

Games Jelle van Es 12 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Als je een liefhebber bent van games met een verhaal, dan moet je de games van ontwikkelaar Dontnod in de gaten houden. Je kent hen voornamelijk van Life is Strange en begin vorig jaar brachten ze de game Tell Me Why uit. En die game kun je nu gratis uitproberen.

Tell Me Why is een game die uit drie verschillende episodes bestaat. En nu is het mogelijk om de eerste episode daarvan helemaal gratis te downloaden en uit te proberen. Dat kan zowel op de Xbox Store als Steam.

Tell Me Why gratis te spelen

Mocht de game je bevallen, dan is het goed om te weten dat de totale game voor een prikkie te koop is. Voor 8,39 euro kun je dan alle drie de episodes beleven. En dat is wat mij betreft wel de moeite waard. Tell Me Why draait om de tweeling Alyson en Tyler Ronan. Daarbij is Tyler een extra interessant personage, aangezien hij een transgender is. Samen met zijn zus is hij op zoek naar antwoorden uit het verleden. Een verleden die voornamelijk draait over hun moeder en de tragische dood van haar.

Tijdens de game ga je in gesprek met verschillende personages en beschik je over de vaardigheid om het verleden op te roepen via je gedachten. Daarnaast kunnen de tweeling telepatisch met elkaar communiceren en moet je zo nu en dan keuzes maken die invloed hebben over hoe het verhaal loopt. En dat alles in een mooie winterse setting in de Amerikaanse Staat Alaska. Wat dat betreft is het echt een game die het anders doet. En dat kun je dus gratis gaan proberen.

Wees er snel bij

Het enige nadeel van deze gratis versie van Tell Me Why is dat je er snel moet bij zijn. Hij is enkel tot en met vanavond gratis te scoren en te profiteren van de lagere prijs. Daarnaast kost hij wat meer. Hij is echter wel beschikbaar via de Xbox Game Pass.

[REVIEW] Tell Me Why vertelt een sterk verhaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen