Prodrive X Callum: de racesimulator waar menig F1-fan verliefd op wordt

Pop-Culture Sabine Schults 23 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Een racesimulator in huis is de ultieme droom voor iedereen die zelf op de Formule 1-circuits wil scheuren, al is het middels een game als F1 22. Zo’n racesimulator neemt echter wel de nodige ruimte in beslag. En eerlijk is eerlijk, meestal zien ze er niet zo heel fraai uit.

Voor de Prodrive X Callum gaat dat allemaal niet op, want deze racesimulator is ontiegelijk mooi afgewerkt en zou zeker niet misstaan in welk interieur dan ook. Of je hem nu in je woonkamer of in je gamekamer wil neerzetten, je vrienden zullen ongetwijfeld te pas en te onpas over de vloer komen om de racesimulator uit te proberen tijdens een Formule 1-avond.

Formule 1-avonden zijn nooit meer hetzelfde

Om de Prodrive X Callum in huis te halen, heb je wel behoorlijk wat ruimte nodig. Het is namelijk een beest van een unit. Je kunt het misschien al aan de naam van de racesimulator afleiden, maar niemand minder dan de Schotse auto-ontwerper Ian Callum zit dus achter het ontwerp van deze unit. Eerder was hij onder meer verbonden aan Jaguar, Aston Martin en Ford.

De buitenkant van deze schoonheid is trouwens gemaakt van 16 lagen berkenhout met een pianozwarte afwerking. De cockpit is bedekt met koolstofvezel en verbergt alle kabels en mechanieken. Opgeruimd staat netjes natuurlijk! Er is verder een Cobra Nogaro-racestoel aanwezig en de monitor betreft een AOC Dual-QHD 5K van een lekkere 49 inch.

Prodrive X Callum Formule 1 racesimulator
Een knoppenfestijn van jewelste! (Afbeelding: Prodrive)

Jammer van de prijs

De stuurmotor is een Simcube Pro en het stuurwiel betreft een Precision SIM LM-Pro. Daarnaast zijn er aangepaste mechanische pedalen aanwezig en komt deze set-up met een aangepaste pc met Nvidia GeForce RTX-videokaart. Het exacte model wordt niet genoemd.

Met deze opstelling ben je ongetwijfeld helemaal klaar om al je Formule 1-races te winnen. Al dit moois komt zoals je wellicht verwacht met een iets minder mooi prijskaartje. Hoewel je ongetwijfeld minder kwijt bent dan voor een echt Formule 1-wagen, doet de prijs van 47.000 dollar ontzettend zeer.

LEGO en Formule 1 gaan hand in hand met de McLaren F1-wagen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen