Jelle van Es
Jelle van Es Games 2 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze absolute PS4-topgame komt naar de PlayStation 5 met Director’s Cut

Het afgelopen jaar zagen we een paar toffe games op de PS4. Die kun je natuurlijk al makkelijk op de PlayStation 5 spelen, maar soms komt er nog een speciale versie uit die echt profiteert van de mogelijkheden die de spelcomputer biedt. Dat is straks het geval met Ghost of Tsushima.

Want Ghost of Tsushima krijg een speciale Director’s Cut. Deze verschijnt overigens ook nog op de PS4, maar het is met name de PlayStation 5-versie die echt interessant is. Bovendien krijgt het verhaal een uitbreiding.

Ghost of Tsushima naar de PlayStation 5

Op 20 augustus komt Ghost of Tsushima: Director’s Cut naar de PS4 en PlayStation 5. Deze versie brengt het originele avontuur en de uitbreidingen die er daarna voor zijn verschenen, zoals de coöperatieve multiplayer. Daarnaast krijg je ook een uitbreiding op het avontuur. Je hebt de mogelijkheid om in de game af te reizen naar een nieuw eiland: Iki Island. Dat ligt in de buurt van Tsushima en trakteert je op nieuwe avonturen. Daarbij wordt Jin ook geconfronteerd met zijn traumatische verleden. Deze uitbreiding komt dus met een nieuwe locatie, maar introduceert ook nieuwe personages, armor, mini-games en soorten vijanden. Bekijk hieronder alvast de trailer van de game.

Wanneer je Ghost of Tsushima speelt op de PlayStation 5, dan krijg je een aantal voordelen. Mocht je gebruik willen maken van de Japanse stemmen, dan kun je nu profiteren van betere lipsynchronisatie. Dit omdat de spelcomputer de mogelijkheid heeft om cinematics in real time te renderen. Op die manier oogt het dus een stuk beter. Verder maakt de game gebruik van de haptic feedback van de DualSense-controller. Ook de Adaptive Triggers worden gebruikt. Verder ondersteunt hij 3D audio op die spelcomputer, verbeterde laadtijden, een 4K resolutie en framerates van 60 FPS.

Iki Island (Afbeelding: Sucker Punch)

Data overzetten en meer

Mocht je Ghost of Tsushima op de PS4 hebben gespeeld, dan kun je de savefile makkelijk overzetten naar de PlayStation 5. De Iki Island-content is vanaf Act 2 beschikbaar, dus daar kun je redelijk snel mee aan de slag. Wel heeft Sony een maar verschillende prijskaartjes aan de upgrades hangen. Wanneer je van de originele PS4-release wil upgraden naar de Director’s Cut op de PS5, dan betaal je daar 29,99 euro voor. De upgrade van de originele PS4-release naar de PS4 Director’s Cut kost 19,99 euro. En tot slot kun je de Director’s Cut voor de PS4 uiteindelijk voor 9,99 euro weer upgraden naar de PS5-versie van die Director’s Cut. Wil je weten wat wij van de originele release vonden? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Ghost of Tsushima: Laatste grote exclusieve PS4-game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!