Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 feb 2021

Oh oh: de PS5-controller loopt risico kapot te gaan

De PlayStation 5 is een super fijne spelcomputer. En de PS5-controller is daarbij ijzersterk en één van de redenen waarom de spelcomputer echt als een next-gen spelcomputer aanvoelt.

En dan zit je eigenlijk niet te wachten op slecht nieuws rondom deze PS5-controller. Toch zijn er nu berichten dat de DualSense-controller te maken heeft met dezelfde soort problemen als de Joy-Cons van de Nintendo Switch, waardoor hij uiteindelijk onbruikbaar kan worden.

PS5-controller kan kapot gaan

Het gaat om een zogenaamd Drift-probleem. Dat probleem zorgt er voor dat de controller een signaal afgeeft aan de spelcomputer dat je een bepaalde kant op stuurt. Terwijl je in de praktijk de analoge stick niet aanraakt. En dat kan dus voor veel problemen zorgen, zeker wanneer je een racegame speelt en heel precies moet sturen. Dan zit je er eigenlijk niet op te wachten dat je de hele tijd bij moet turen. Voor Nintendo duurde het een jaar of twee voordat het erkende dat er problemen waren en er een reparatieprogramma op werd gezet. En nu zijn er dus berichten dat een zelfde soort probleem aanwezig is bij de PS5-controller.

Anyone else experiencing DualSense stick drift? from r/PS5

Op zowel Reddit als Twitter zijn er verschillende berichten van gamers die dit soort problemen hebben met de PS5-controller. Daarbij heeft men ook gekeken naar verschillende manieren om het probleem op te lossen. Denk daarbij aan het volledig opladen van de controller nadat deze eerst helemaal leeg was, het opnieuw verbinden via Bluetooth en ga zo maar door. Helaas lijkt niks te helpen en zou het goed kunnen dat dit dus een groter probleem gaat zijn. En een oplossing lijkt niet echt voor handen te liggen. Wat dat betreft is het te hopen dat wanneer je zo’n probleem hebt, je het product makkelijk kan retourneren.

Firmware wellicht als oplossing

Het zou ook kunnen dat het een software-matig probleem is. Dat zou dan weer opgelost kunnen worden door een update door te voeren. En dat kan met de PS5-controller, aangezien die inmiddels al een paar update heeft gekregen. Wil je meer lezen over alles dat speelt rondom de PlayStation 5? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Oh oh: de PS5-controller loopt risico kapot te gaan
Sluiten