Returnal: ontwikkelaar heeft slecht nieuws voor PS5-game

Games Jelle van Es 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De PS5-game van dit moment is zonder twijfel Returnal. Op het moment van schrijven ben ik er druk mee bezig en geniet ik er met volle teugen van. Toch kent de game één groot nadeel.

Returnal is een roguelike-game, waarbij je vaak dood gaat en daarna weer opnieuw moet beginnen. Bepaalde voortgang neem je mee, maar over het algemeen betekent zo’n nieuwe run dat je opnieuw moet beginnen. Dat is geen straf, want de gameplay is strak. Toch mis je in de game wel een save-functie.

Returnal krijgt voorlopig geen save-functie

De ontwikkelaar van Returnal heeft hier bewust voor gekozen. Het wil dat de speler de spanning ervaart om het maximale uit een run te halen en daarna weer opnieuw te beginnen. Het probleem is alleen dat je soms bezig bent met een lange run en dan iets anders moet doen. De enige optie die je nu hebt, is dat je dan je PS5 in Sleep Mode zet. Wanneer je dan weer terug bent, dan kun je verder gaan. Wanneer de game echter crasht (dat is mij gebeurd) of je zoon besluit een andere game op te starten en jouw game afsluit, dan ben je dus de voortgang van je run volledig kwijt. Daardoor vraagt de community dus om alsnog een save-functie in de game te bouwen. De ontwikkelaar lijkt daar echter geen plannen voor te hebben, zoals je in de onderstaande tweet kan zien.

Dus voorlopig moet je in de PS5-game Returnal dus doorzetten totdat je doodgaat of hopen dat de spelcomputer in de Sleep-modus je voortgang niet sloopt. Zeker wanneer je verder in de game komt en runs ruim een uur of langer kunnen duren is dit funest.

Handig op weg

Ben je van plan om los te gaan met Returnal of heb je de PS5-game al in je bezit? Dan zijn dit een aantal tips om je op weg te helpen!

Returnal: tips en tricks om langer te overleven in de PS5-game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen