Je PS5-games zijn mooier door deze settings aan te passen

Games Jelle van Es 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 is een verdomd fijne spelcomputer, waar je jaren plezier mee kunt hebben. Zeker als je bedankt dat je straks nog heel veel games op je PS5 kunt gaan spelen.

Dan wil je wel gaan profiteren van alles wat de PS5 te bieden heeft. En daarvoor moet je eigenlijk meer doen dan de spelcomputer enkel aan te sluiten en aan te zetten.

PS5 settings om aan te passen

Ten eerste is het zaak dat je natuurlijk de juiste televisie hebt voor bij je PS5. Het helpt dat hij 4K aan kan en HDR ondersteunt. Voor dat laatste moet je vaak nog even je televisie zelf het één en ander instellen, waardoor je via een apparaat met HDMI gebruik kan maken van deze functie. Dus doe dat eerst. Mocht je dat gedaan hebben, dan is het nog even handig om naar de settings van de PS5 te gaan. Daar kun je namelijk gaan bepalen met wat voor soort standaard instellingen je je nieuwe game opstart.

Bij veel games krijg je op de PS5 de keuze of je gebruik wilt maken van de hoogste resolutie of juist de focus wilt leggen op een hoge framerate, waardoor alles soepel loopt. Maar er zijn titels waarbij die keuze je niet wordt gegeven, terwijl die wel te maken is. Die games maken gebruik van de instellingen die je op de spelcomputer hebt staan. En die kun je in de settings aanpassen.

PS5 instellingen
Naar dit menu moet je gaan (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Ga daarvoor naar Instellingen. Vervolgens kies je voor Instellingen voor opgeslagen data en games/apps. Eenmaal daar aangekomen, dan ga je naar de derde opties, voorinstellingen voor games. Als een PS5-titel dit ondersteunt, dan kun je via dit menu bepaalde standaarden doorwerken. Heb je een hekel aan moeilijke games? Kies dan hier voor een makkelijke instelling. En bij prestatie en resolutiemodus kun je dus kiezen wat jij het handigste vindt.

Pas de juiste settings aan (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Standaard de Engelse taal

Tot slot kun je hier instellen wat je als standaard audio wilt. Ik heb mijn PS5 in het Nederlands ingesteld, maar in games vind ik het altijd vreselijk wanneer het verhaal via Nederlandse stemmen wordt verteld. Door dit hier in te stellen, is de kans groot dat je gewoon Engels krijgt wanneer je een grote game opstart. Wil je meer tips rondom de PlayStation 5? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Geen gedoe meer met talen (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen