PS5-notificatie stress? Zo pas je je settings op de PlayStation 5 aan

Games Jelle van Es 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie het is gelukt om een PlayStation 5 te scoren, die zal vandaag de dag waarschijnlijk genieten van een hoop toffe games. Waar je misschien niet op zit te wachten, is de spam van berichten die je voorbij ziet komen wanneer je op je PS5 zit.

Net als bij zoiets als Whatsapp heb je de neiging om elk nieuwe pop-up die je voorbij ziet komen te openen. En zodoende zit je minder lekker in de game. Natuurlijk, het is goed om te weten wanneer een vriend of vriendin met je wilt gamen, maar er komen ook veel notificaties langs die eigenlijk niet zo belangrijk zijn. Wij helpen je mee om je notificaties onder controle te houden.

Zo houd je je PS5-notificaties onder controle

Ikzelf vind het altijd wel irritant wanneer je op de PS5 zit te gamen en allemaal verschillende berichten voorbij ziet komen. Dat je in een spannend potje FIFA 21 zit en dan een bericht ziet dat een game als Fortnite is voorzien van een update. Natuurlijk, het is maar een klein blokje, maar ik hoef het niet te zien. Daarnaast is het nogal funest om alles in beeld te tonen wanneer je een livestream doet. Dan wil je je kijkers niet laten zien wat voor onzin vrienden naar je sturen.

PS5 Meldingen
Notificaties op de PS5 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Om dit aan te passen, ga je op de PS5 naar Instellingen. Vervolgens kies je daar voor Meldingen, waar je van alles en nog wat aan kunt passen. Wil je volledige rust? Dan zet je de de pop-ups in zijn algemeen uit. Dan kun je soms even handmatig naar het menu gaan en daar kijken wat voor berichten je hebt gemist. Dat geeft net iets meer rust.

Een beetje controle

Wil je nog wel wat controle hebben wanneer het aankomt op de notificaties op de PS5, dan is het zaak om de verschillende subkeuzes te selecteren. Daarvoor kun je via de onderstaande afbeelding zien wat je allemaal kan kiezen. Het komt er op neer dat je jezelf veel meer rust kan geven en op die manier meer geniet van de games dan dat je je druk maakt om allemaal berichten die voorbij komen.

PS5 notificaties
Pas je notificaties aan (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Je PS5-games zijn mooier door deze settings aan te passen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen