Gadgets: 15 producten die een einde maken aan je grootste irritaties

Gadgets Lisanne Beijen 14 feb 2021
Leestijd: 6 minuten

Nederlanders houden van efficiëntie. Tenminste, dat is een van de vooroordelen die men over Nederlanders heeft. Een voordeel, of noem het een stereotype, dat in veel gevallen klopt. Efficiëntie ontstaat alleen niet uit zichzelf. Daarvoor moet je de juiste systemen in plaats hebben en in sommige gevallen is het juiste gadget de oplossing.

Kleine inefficiencies kunnen grote irritaties veroorzaken. Om die grote irritaties op te lossen heb je gelukkig maar een paar kleine gadgets nodig. Hieronder hebben we er vijftien op een rij gezet die je niet echt (lees: echt niet) nodig heb, maar wel heel handig zijn.

Organizer voor alle kabels op je thuiswerkplek

Tijdens het thuiswerken is je bureaustoel waarschijnlijk omsingeld door kabels. Deze chaos is niet alleen onhandig maar zorgt er ook voor dat de kwetsbare laadkabels makkelijker kapot gaan. Een organizer voor alle kabels lost dit probleem op. Kabel organizers bestaan in allerlei soorten en maten, maar en exemplaar waarin je meerdere kabels kunt klikken is waarschijnlijk het handigst.

Baseus kabel organizer
Magnetische kabelbeschermer en -organizer (Afbeelding: AliExpress)

QI-oplader die meerdere apparaten tegelijkertijd kan opladen

Teveel kabels op je werkplek organiseren met een organizer zoals die hierboven is handig, maar lost het ‘probleem’ van het hebben van teveel kabels niet op. Een QI-oplader die meerdere apparaten tegelijkertijd oplaadt doet dat wel. Mits je verschillende apparaten een QI-functie hebben natuurlijk.

multifunctionele oplader
Multifunctionele (QI-)oplader (Afbeelding: AliExpress)

Stoomborstel die snel kleding ontkreukt

Wie tijdens iedere Zoom-vergadering keurig gekleed moet aanschuiven kan hier waarschijnlijk wel een beetje hulp gebruiken. We bedoelen niet bij het aankleden zelf, maar bij het ‘keurige’ deel. Een stoomborstel is je beste vriend. Deze werkt snel en simpel zonder dat je er een complete strijkplank voor uit de kast hoeft te toveren.

Voor een betere houding tijdens het thuiswerken: ergonomisch kussen voor in de rug van je bureaustoel

Lange dagen zitten is niet goed voor je gestel. Een goede bureaustoel is daarom essentieel. Die zijn alleen duur en helaas niet iedere werkgever financiert de aankoop van zo’n goede bureaustoel op je thuiswerkplek. In dat geval kun je ook een ergonomisch rugkussen aanschaffen die pijn in de onderrug voorkomt. Dat bespaart je rugklachten en een paar bezoekjes aan de fysiotherapeut.

Nooit meer verpest brood: Elektrisch broodmes

Vers brood is een van de beste dingen die bestaat. Vers brood fatsoenlijk snijden is een van de lastigste dingen die bestaat. Een goed vers brood is namelijk zo platgedrukt wanneer je hem met met het verkeerde mes en de verkeerde snijtechniek probeert te snijden. Een elektrisch broodmes verhelpt dit ‘probleem’.

Ultra violet sterilisatie voor je tandenborstel

Staat jouw tandenborstel de hele dag te soppen in een beker met tandpasta-resten op de bodem? Dat is niet zo fris. Een nieuwe tandenborstel kopen is zo gefixt, maar niet echt duurzaam. Een gadget dat je tandenborstel middels ultra violet straling steriliseert is misschien ook niet heel duurzaam, maar voorkomt wel dat je de tandenborstel smerig wordt. Kies zelf maar wat je het betere kwaad vindt.

Gadget voor de thuiswerker: gel om het toetsenbord schoon te maken

Een toetsenbord verzamelt onopgemerkt een grote hoeveelheid stof en kruimels. Geen brood en koekjes boven je toetsenbord bungelen zou goed zijn, maar daar is het nu misschien al te laat voor. In dat geval maakt dit gel je toetsenbord weer goed schoon. Tenminste, als we Ali mogen geloven. Al vragen we ons sterk af hoe dit gel kruimels die tussen en onder de toetsen zijn gevallen verwijdert. Of hij een grotere troep maakt dan die hij opruimt is dus nog maar de vraag.

gel toetsenbord AliExpress
Schoonmaak gel (Afbeelding: AliExpress)

Verwarmde ijskrabber maakt ruiten ijsvrij zonder moeite

Eerder opstaan om de ruit van je auto ijsvrij te maken is geen feest. Een ijskrabber met ingebouwde heater is wel een feest. Plug de stekker in de 12V-output in je auto en krabben maar. Al is het natuurlijk wel de vraag of dit gadget van AliExpress je autoruit niet beschadigt.

verwarmde ijskrabber AliExpress
Verwarmde ijskrabber (Afbeelding: AliExpress)

Nooit meer koude koffie dankzij dit gadget: Warmhouder voor je koffiemok

We hebben het allemaal wel eens gedaan: een kop koffie zetten en die direct daarna vergeten. Het resultaat: een koude kop pleur die je zo door de gootsteen kunt pleuren. Een USB-heater voor je koffiemok is de oplossing. Al moet je daarvoor natuurlijk niet vergeten de mok op de aangesloten USB-heater te zetten, anders heb je nog niets aan dit gadget.

Gadget dat je sleutels altijd terugvindt

Sleutels kwijtraken is een van de meest irritante dingen die er is. Je hebt ze namelijk alleen nodig als je op het punt staat om weg te gaan en dus precies geen tijd hebt om een half uur het huis te doorzoeken. Dit voorkom je met een Bluetooth sleutelvinder. Hang een van de hangers aan de sleutelbos waarna deze via Bluetooth te tracken is op een smartphone of tablet.

Elektrische pannenschrobber voor hardnekkige etensresten

De bekende truc wanneer een pan erg smerig is geworden is om er een laagje water in te zetten en hem vervolgens op het aanrecht te laten staan. Net zolang tot een huisgenoot of partner de schoonmaakklus van je overneemt. Heb je geen huisgenoot of partner, of heb je deze wel maar zijn ze niet zo gek om jouw pan met aangekoekte etensresten te schrobben? Schakel dan als laatste hulpmiddel een elektrische pannenschrobber in. Dit is geen gadget waar je niet zonder kunt, maar het geld is goed besteed als hij ruzies in het huishouden voorkomt.

Gadget tegen kruimels in bed: Xiaomi stofzuiger

Dit gadget van Xiaomi is niet per se bedoeld om koekkruimels en chips-resten uit je bed te vissen. Dit is wel een fijne bijkomstigheid van het gadget die eigenlijk bedoeld is om je bed vrij van huisstofmijt te maken. Hij functioneert namelijk ook als kleine stofzuiger die de lakens tot op bepaalde hoogte schoon zuigt. Wil je echt af van kruimels in je bed? Eet dan gewoon aan de keukentafel, waar die voor bedoeld is.

bedstofzuiger Xiaomi AliExpress
Bedstofzuiger van Xiaomi (Afbeelding: AliExpress)

Vierkante ogen door je beeldscherm? Draag een bril die blauw licht blokkeert

Vroeger waarschuwden je ouders je misschien voor het krijgen van ‘vierkante ogen’ als je teveel tv keek. Nu de meesten van ons complete dagen naar een beeldscherm staren is deze waarschuwing minstens zo relevant. Het dragen van een bril die blauw licht blokkeert beschermt je ogen tegen oververmoeidheid en belooft je een betere nachtrust te geven. Draag je geen bril? Geen probleem. Er zijn genoeg brillen met blauw licht-filter te koop die geen sterkte hebben.

blauw licht filter kerst 2020
Bril met blauw licht filter (Afbeelding: Amazon)

Ultrasone reiniger voor de brillendragers onder ons

Het meeste vuil is niet zichtbaar met het blote oog. Dit onzichtbare vuil is soms wel zichtbaar wanneer het op je brillenglazen zit. Vetvlekken op brillenglazen zijn bloedirritant, dat kan iedere brildrager beamen.Een ultrasone reiniger zoals de Xiaomi Mijia Eraclean maakt dit voor je schoon. Het gadget gebruikt ultrasone trillingen (met een frequentie van 45000 Hz) om brillen te reinigen, maar laat bijvoorbeeld ook sieraden weer als nieuw blinken.

Geen strepen op ramen dankzij dit gadget:ramenlap robot

Het is geen toeval dat sommige mensen hun werk hebben gemaakt van ramen lappen. Goed ramen lappen is namelijk een ware kunst. Heb je zelf geen talent voor ramen lappen, geen geduld en vind je het simpelweg een bloedirritante klus? Dan kun je ook de hulp inschakelen van een gadget om deze klus voor je te klaren: een ramenlap robot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen