PS5: Sony steekt stokje voor ultieme Happy Meal-cadeau

Games Jelle van Es 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Alles dat met de PS5 te maken heeft, is populair. De spelcomputer is nog altijd zeer moeilijk te krijgen, de games die er op uitkomen zijn dik de moeite waard en ook op het gebied van accessoires is er genoeg om uit te kiezen. En nu wilde ook McDonalds er iets mee gaan doen.

Het gaat daarbij om de Australische versie van McDonalds. Die viert dat het vijftig jaar daar bestaat en komt als gevolg daarvan met een zogenaamde Streaming Week. Daarbij zouden verschillende streamers games gaan spelen en worden er prijzen weggeven, waaronder dus een speciale PS5-controller. Maar dat zag Sony dus niet zitten.

Sony wil geen speciale PS5-controller weggegeven zien worden

Want blijkbaar heeft Sony contact gehad met McDonalds over de actie en ze teruggefloten. De speciale controller mocht blijkbaar helemaal niet weggeven mogen worden ook het noemen van het merk van de spelcomputer in de actie die de Mac wilde opzetten was niet de bedoeling. Zodoende werd de actie teruggefloten en kunnen we nu gedag zeggen tegen de onderstaande PS5-controller. Niet dat hij sowieso in Nederland uitkwam, maar het is wel jammer dat hij nu helemaal verdwijnt. Want het is wel een heerlijk kleurrijk geheel.

PS5 Mcdonalds
De speciale controller in kwestie (Afbeelding: McDonalds)

Goed, de McDonalds in Australië heeft op deze manier dus een behoorlijke blunder gemaakt. Want je zou denken dat wanneer een groot bedrijf als deze zo’n actie opzet, dat ze eerst wel even kijken of ze daadwerkelijk een PS5-controller als deze mogen weggeven. En dat feest gaat nu dus niet door.

Andere prijzen

McDonalds in Australië heeft nu laten weten dat de zogenaamde Streaming week wordt uitgesteld en dat er uiteindelijk andere prijzen beschikbaar worden gesteld. Daarbij ontbreekt dus in elk geval de speciale PS5-controller. Of die ook daadwerkelijk zijn gemaakt en wat er dan mee wordt gedaan, dat is nog niet bekendgemaakt.

PlayStation 5 pakt record af van diens voorganger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen