Jelle van Es
Jelle van Es Games 18 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

Rage 2 Preview: Hands-on smaakt naar meer

Een paar weken geleden kreeg ik de mogelijkheid om aan de slag te gaan met Rage 2. Die speelsessie zorgde er voor dat ik een positiever beeld had over de game. Ik had er namelijk niet heel erg veel van verwacht met de ervaringen van het eerste deel in mijn achterhoofd. Volgende maand verschijnt Rage 2. Voordat het zover is, heb ik eerst nog de mogelijkheid gehad om voor een tweede keer met de game aan de slag te gaan. Maar nu kreeg ik meer tijd en was er meer te doen.

De sessie begon vlak na de openingstutorial van de game. Vanaf dat moment heb je een grote open wereld voor je liggen waar je los kunt gaan. Er waren daarbij drie duidelijk hoofdmissies om mee aan de slag te gaan. Eén van de drie had ik al eerder gespeeld. De ervaring daarvan kun je hier vinden. De andere twee missies waren interessant om mee aan de slag te gaan. In het eerste geval kreeg ik de opdracht om een groot riool in te gaan en daar af te rekenen met een lading aan mutanten.

Mutanten afknallen in Rage 2

Het interessante aan deze missie is dat je te maken krijgt met een veelvoud aan mutanten. Waar bandits gebruik maken van hun wapens om jou het leven zuur te maken, daar stormen mutanten op je af. Althans, de basis vijanden. Al snel krijg je te maken met vijanden die met een soort molotovcocktails op je afgooien en daar moet je dan echt voor oppassen. De missie eindigde met een indrukwekkende shootout met een enorme mutant, waarbij je echt alles uit de kast moest halen om dat te overleven.

Sowieso is Rage 2 een game waarbij de shootouts erg goed zijn. Elke keer dat ik tijdens mijn sessie kon knallen, was ik gelukkig. De impact van de kogels is enorm sterk en vijanden kunnen gruwelijk afgemaakt worden. De explosie van bloed en ledematen geeft voldoening. Ook is het vermakelijk om creatief te werk te gaan. Wanneer iemand in de buurt staat van een vat met explosieve brandstof, dan weet je gamerhart wat je moet doen: het laten ontploffen, waarna je heerlijke destructieve vlammenzee voorgeschoteld krijgt. Het is genieten met een hoofdletter G.

Los met vaardigheden

Naast wapentuig krijg je in Rage 2 de kans om ook speciale vaardigheden aan te leren. Daarvoor reis je door de wereld op zoek naar Arks. In elke Ark ligt er een speciale vaardigheid klaar om te leren. Denk daarbij aan zoiets als het maken van een double jump, de mogelijkheid om jezelf te reanimeren wanneer je bent afgeknald, maar ook aanvallende speciale vaardigheden. Zo leerde ik zelf al snel de mogelijkheid om een soort powerklap te geven. Wanneer je een vijand dicht bij is, dan blaas je hem in één keer weg, de dood in. Is het een sterkere tegenstander, dan ram je met deze aanval de armor weg. Uiteraard kun je de aanval niet de hele tijd blijven doen, maar heb je te maken met een cooldown.

Rage 2
(Afbeelding: Bethesda)

Rage 2 komt heel goed tot zijn recht wanneer je een combinatie tussen je wapens en je krachten maakt. Op die manier is elke shootout die je tegenkomt een feestje op zichzelf. Wanneer je van actie houdt, dan zit je met Rage 2 aan het goede adres. En ook op het gebied van variatie heeft deze speelsessie me de hoop gegeven dat er genoeg te beleven is. Niet alleen kom je op andere locaties, je doet ook echt andere dingen. Voor de tweede hoofdmissie moest ik een oude satelliet uit de lucht laten komen, omdat ik op die manier toegang kon krijgen tot een speciale aanval. Het is een redelijke puzzel op zich om dat voor elkaar te krijgen. Maar wanneer het eenmaal lukt, dan kun je je opmaken op een boeiend baasgevecht.

Oog in oog stond ik met een enorm monster, die ik eigenlijk niet kon raken. Om hem uit te schakelen was het zaak om eerst zijn energiecore op zijn borst te raken. Wanneer dat lukte, was het tijdelijk kwetsbaar en moest ik de cores op zijn rug bestoken. Dat moest vervolgens een paar keer herhaald worden, terwijl de tegenstander steeds sterker werd en met zijn laserstraal me bijna in één klap kon uitschakelen. Nadat ik dit drie keer voor elkaar kreeg, haalde ik hem neer en was deze missie ook voltooid.

Beter worden

Het helpt dat je tijdens het spelen gewoon beter wordt. Voor missies die je voltooid of acties die je onderneemt, verzamelen je experiencepunten voor bepaalde facties. Wanneer je daar in levels omhoog gaat, heb je de mogelijkheid om bepaalde speciale acties aan te leren met upgrade units. Die laatste verdien je weer door Ark-dozen te openen of zijmissies te voltooien. Zo voelt Rage 2 als een sterk geheel, waarbij alles wat je doet meerwaarde heeft. Je verspilt dus geen tijd door gewoon naar gebieden te gaan waar veel vijanden te vinden zijn in een basis.

Rage 2

Ik heb echt veel lol gehad met de nieuwe speelsessie en heb echt het gevoel gekregen dat het helemaal goed gaat komen met Rage 2. Heel erg lang hoeven we niet op de game te wachten. Op 14 mei is Rage 2 beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!