Rainbow Six Extraction is bij de release gratis te spelen

Games Jelle van Es 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe games spelen is leuk. Helemaal als je er niks voor hoeft te betalen. En dat gaat straks het geval zijn met Rainbow Six Extraction. Tenminste, als je de game wil gaan spelen op de pc of Xbox Series X.

Want Rainbow Six Extraction wordt vanaf de lancering beschikbaar gesteld op de Xbox Game Pass. Dat betekent dus dat wanneer je daar een actief abonnement op hebt, je de game gratis kunt gaan spelen. Ideaal om dus te kijken of de game een beetje de moeite waard is.

Rainbow Six Extraction gratis te spelen

Rainbow Six Extraction verschijnt op 20 januari. Naast de release op de pc en de Xbox-platformen (de game is ook nog te spelen op de Xbox One), komt hij ook uit op de PlayStation-platformen. Maar daar betaal je er gewoon voor. Met een adviesprijs van 49,99 euro zit hij iets onder de premiumprijs. Maar wanneer je dus een Xbox hebt en zo’n actief Xbox Game Pass-abonnement hoef je dat bedrag dus niet neer te leggen. Als je het toch al hebt gehaald om bijvoorbeeld Halo Infinite en Forza Horizon 5 te spelen, dan heb je nu dus een mooie bonus.

Rainbow Six Extraction
De game in actie (Afbeelding: Ubisoft)

Rainbow Six Extraction is een spin-off op Rainbow Six Siege. Je gaat aan de slag met een aantal personages die je uit die shooter kent. Maar deze keer is het een Player versus Enviroment coöperatieve ervaring. Dat betekent dus dat je moet gaan samenwerken met vrienden en op die het op te nemen tegen buitenaardse vijanden. Dat doe je in een squad van drie spelers. Omdat de game dus via de Xbox Game Pass wordt uitgebracht, is het makkelijker om een squad te vormen. Je hoeft enkel je maat te overtuigen om de game even te downloaden en op die manier hem uit te proberen. Wel zo handig.

Ubisoft+ naar de Xbox

Naast de lancering van Rainbow Six Extraction op de Xbox Game Pass heeft Ubisoft laten weten dat het ook Ubisoft+ naar de Xbox gaat brengen. Dit is een abonnementsservice van het bedrijf. Met een actief abonnement kun je vele verschillende games van de uitgever spelen. Het gaat daarbij om games die al een tijdje uit zijn, maar ook compleet nieuwe releases. Op dit moment is de service alleen beschikbaar op de pc voor 15 euro per maand. Hoeveel het op de Xbox gaat kosten, dat is nog niet bekend.

Speel op de Xbox Game Pass één van de beste RPG’s ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen