Speel op de Xbox Game Pass één van de beste RPG’s ooit

Games Jelle van Es 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een Xbox Series S of Series X in huis hebt gehaald, dan hoop ik dat je daar ook een actief abonnement op de Xbox Game Pass op hebt. Daarmee krijg je toegang tot heel wat gratis games.

Zo kun je met de Xbox Game Pass gelijk aan de slag met de games die Microsoft zelf op de markt brengt. Maar ook krijg je regelmatig andere titels. In die context kun je vanaf morgen aan de slag gaan met één van de beste RPG’s ooit gemaakt.

Mass Effect naar Xbox Game Pass

Het gaat in dit geval om Mass Effect Legendary Edition. Deze game is vanaf 6 januari binnen te halen via Xbox Game Pass. De trilogie kwam vorig jaar uit en geeft je de mogelijkheid om met de drie titels aan de slag te gaan. Ze zijn voorzien van verschillende upgrades, waardoor ze net wat moderner aanvoelen. Met name het eerste deel is goed aangepakt en speelt een stuk beter dan bij de lancering.

Mass Effect Legendary Edition
Mass Effect Legendary Edition (Afbeelding: Electronic Arts)

Mass Effect Legendary Edition is dus het klapstuk van wat je binnenkort op Xbox Game Pass kunt halen. Maar op het blog van Microsoft worden veel meer titels genoemd. De belangrijkste daarbij is Spelunky 2, wat een heerlijke indiegame is. In deze titel moet je een wegbanen door willekeurig gegenereerde grotten en krijg je te maken met diverse vijanden die verslaan moeten worden. Het is echt zo’n typische game die je echt even moet spelen om te begrijpen. Vanaf 13 januari kun je er mee losgaan.

Games gaan weg

Maar er is helaas ook iets minder goed nieuws. Want hoewel het mooi is dat er een paar games bijkomen, gaan er ook een aantal weg. De belangrijkste is Kingdom Hearts III, maar ook Desperados III is vanaf volgende week niet meer via de service te spelen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Xbox geeft gratis games weg in januari: dit zijn de titels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen