Razer Basilisk Essential Review: Gamingmuis die doet wat het moet doen

Games Jelle van Es 17 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Gamen op de pc is iets dat ik al meer dan twintig jaar doe. In die tijd heb ik heel wat gamemuizen verslonden. De één viel op omdat hij draadloos was, de andere was voorzien van enorm veel knoppen, waardoor het handig was in een MMORPG als World of Warcraft. Toch ben ik er achtergekomen dat ik het liefst een gewone muis heb zonder al te veel gekke dingen. De Razer Basilisk Essential is precies dat.

De Razer Basilisk Essential

De Razer Basilisk Essential is een muis voor rechtshandige gamers, die in zijn basis wat gewoontjes oogt. Zo is hij gewoon voorzien van een draad om verbinding te maken met je pc. Maar die is gelukkig lang genoeg, waardoor hij niet in de weg zit.

Razer Basilisk Essential

Wel heeft hij zeven verschillende programmeerbare knoppen. Natuurlijk er zijn muizen die er meer hebben, maar in de praktijk is dit meer dan genoeg voor je gemiddelde game. Daarnaast vind ik de Razer Basilisk Essential ook makkelijk in gebruik wanneer je gewoon je werk wilt doen. Dankzij de knoppen kun je net wat makkelijkere teruggaan op een pagina of de pagina herladen wanneer je een liveblog volgt die niet automatisch ververst. Het is zodoende ook een handige muis in het dagelijkse gebruik.

Wil je hem puur voor gaming gebruiken, dan is het goed om te weten dat hij een optische sensor van 6.400 dpi heeft. Hierdoor is hij gevoelig genoeg om de verschillende kleine bewegingen die je maakt op te pakken en schiet je zodoende in een shooter net wat sneller raken. Verder heeft hij bij je duim nog iets wat Razer zelf een multifunctionele paddle noemt. Deze kun je ook zelf instellen. Ik gebruikte hem zelf als een push-to-talk functie. Door hem in te drukken, kon ik praten met mijn medegamers en dat zorgde er voor dat ik heel duidelijk kon zijn in mijn communicatie.

Razer Basilisk Essential

De Razer Basilisk Essential ligt daarna met zijn ergonomische design lekker in de hand, is met 95 gram niet al te zwaar en kent to slot nog de ondersteuning van Razer Chroma. Op die manier kun je de muis voorzien van verschillende lichtjes. Ook dit kun je weer voor programmeren zoals je het wilt. Op die manier is de Razer Basilisk Essential een muis die uiteindelijk van behoorlijk wat markten thuis is.

De Razer Basilisk Essential is nu beschikbaar en kost 49,99 euro. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen