Nieuwe records voor Spotify en WhatsApp

Apple rmens 5 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Het jaar is nog maar net begonnen, maar Spotify en WhatsApp kunnen nu al records melden. De populaire streamingdienst en chat-app groeien als kool. Spotify heeft nu 70 miljoen gebruikers en WhatsApp brak een berichtenrecord tijdens oud en nieuw.

Spotify: 70 miljoen betalende gebruikers en beursgang

Voor Spotify is het glas halfvol, maar ook halfleeg. De muziekdienst maakt in een Tweet bekend ruim 70 miljoen betalende abonnees te hebben. Dat zijn er aanzienlijk meer dan Apple Music, dat er volgens de laatste cijfers 30 miljoen heeft. Afgelopen zomer stond de teller bij Spotify nog op 50 miljoen, dus de rek is er nog lang niet uit.

Dat is maar goed ook, want Spotify wil naar de beurs. De streamingdienst heeft in december voorbereidend werk gedaan om nog dit kwartaal een beursgenoteerd bedrijf te worden. Het enige smetje dat nog weggewerkt moet worden is een rechtszaak met een claim van 1,6 miljard dollar om niet betaalde licenties.

WhatsApp: 75 miljard berichten tijdens oud en nieuw

Het aantal berichten tijdens de jaarwisseling illustreert de aanhoudende toename in het succes van WhatsApp. De chat-app kreeg op 31 december maar liefst 75 miljard berichten te verwerken. In 2016 waren dat er twaalf miljard minder. In een persbericht merkt de chat-app die eigendom van Facebook is op dat er ook nog eens 13 miljard foto’s en 5 miljard video’s werden verstuurd.

Vroeger gingen mobiele netwerken plat tijdens oud en nieuw, maar nu lijkt het WhatsApp te zijn dat moet vechten om online te blijven. Op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag kampte de dienst namelijk met kleine storingen. In 2018 gaat het nodige veranderen op WhatsApp. Zo kun je straks makkelijker groepsgesprekken in toom houden en worden de Stories van Instagram en WhatsApp samengevoegd.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen