Peugeot komt na elektrische auto’s ook met elektrische driewieler

Elektrische auto's Ilona Braam 6 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Na elektrische auto’s lijkt Peugeut ook elektrische driewielers erg interessant te vinden. Onlangs onthulde de automaker een hybrid driewieler, welke zich tussen een auto en motorfiets bevindt. Het is het missende voertuig in de Peugeot line-up en zou zeker erg handig kunnen zijn.

Motor met drie wielen of mini auto

Bij een motor denk je natuurlijk aan twee wielen en het feit dat je in de frisse lucht rondrijd. De met drie wielen uitgeruste Peugeot valt tussen een motor en een auto in. Met drie wielen is het stabielere dan een motor. Het hele ding is echter een stuk kleiner dan een auto, maar je zit wel hoog en droog met een dak boven je hoofd en je hebt zelfs deuren en ramen.

Peugeot hybride driewieler

Driewieler met airbag en veiligheidsgordel

Binnenin zit je comfortabel in de verwarmde cabine. De gebruikelijke helm van een motorfiets of speciale kleding zijn niet nodig. Het driewielige voertuig komt zelfs met een airbag en veiligheidsgordel. Daarnaast is het voertuig natuurlijk ontzettend handig om in de stad mee rond te rijden. De driewieler is lekker klein, zodat je hem overal wel kwijt kunt. Ook kun je makkelijk manoeuvreren door smalle straatjes.

Peugeot driewieler

Drie motoren en Samsung batterij

Wat de specificaties betreft is het voertuig uitgerust met 31 kilowatt 1-cilinder benzinemotor plus twee elektrische motoren, die in de achterste twee banden verwerkt zijn. Tot een snelheid van 70 km per uur kun je alleen de elektrische motoren gebruiken. Bij hogere snelheden tot maximaal 130 km per uur heb je toch de verbrandingsmotor nodig. Verder is de driewieler uitgerust met een 48 volt Samsung batterij, welke je tijdens het remmen telkens een beetje oplaadt en samen met de benzinemotor goed is voor een rijbereik van 300 km.

Peugeot driewieler

Over driewielers gesproken. Waar de driewieler van Peugeot een hybrid is, komt de Morgan Motor Company met een volledig elektrische driewieler. Hij werd in 2016 al gepresenteerd tijdens de Motor Show in Genève en aan het einde van dit jaar zou de productie van de elektrische Morgan 3-wheeler eindelijk moeten beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Designboom

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen