Max Verstappen’s Red Bull tover je gewone fiets om tot een e-bike

Elektrische fietsen Sam Dille 20 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Red Bull weet als partner van Max Verstappen wel een beetje hoe je moet racen. Daarom ontwikkelde het bedrijf een handige gadget waarmee je je gewone fiets kunt veranderen in een elektrische fiets.

Het idee kwam niet van Red Bull zelf, maar van een uit de hand gelopen lockdown-project van Olympisch kampioen, Sir Chris Hoy. De oud-wielrenner werd een handje geholpen door Dr. Alastair Darwood, een biomedisch specialist die eerder had gewerkt aan beademingsapparatuur tijdens de coronapandemie.

De slimme gadget van Red Bull kreeg de naam Skarper. Je kunt hem op het achterwiel van je fiets plaatsen en wegrijden als een echte elektrische fiets.

Zo verandert Skarper van Red Bull jouw gewone fiets in een echte elektrische fiets

Het is nog best even puzzelen om Skarper op je fiets te krijgen. Vooral als je niet zo handig bent, moet je even sleutelen. Je moet namelijk de achterste remschijf vervangen met een speciale variant die je bij Skarper van Red Bull krijgt. Daarna klik je de gadget op de remschijf en zet je hem aan.

En dan kun je hopelijk net zo hard racen als Max Verstappen. Ben je even klaar met een elektrische fiets dan kun je de aandrijfunit makkelijk verwijderen. Dat is sowieso handig om te doen, zodat hij niet wordt gestolen. Gebruik je de motor niet, dan werkt de rem nog gewoon zoals normaal.

Skarper van Red Bull maakt van je gewone fiets een e-bike!
Klaar om te racen dankzij Skarper. (Afbeelding: Red Bull Advanced Technologies)

Red Bulls Skarper werkt net als andere e-bikes. Als je begint met trappen, geeft de motor een extra boost. Een sensor op de trapper regelt hoeveel boost er wordt gegeven. En als je bergop fietst, krijgt de motor een signaal van een hellingmeter om je wat extra hulp te geven.

Moet Max Verstappen jaloers worden?

De handige gadget heeft een batterij van 240 Wh en een elektromotor van 250 watt. Red Bull Advanced Technologies beweert dat je 60 kilometer kunt rijden. En dat de unit binnen twee uur volledig is opgeladen.

Voor zo’n krachtig speeltje betaal je ongetwijfeld een flinke prijs. Om je gewone fiets om te toveren tot een elektrische fiets, moet je 1.500 euro betalen. Je kunt de Skarper online pre-orderen via deze link.

Niet alleen Red Bull komt met een e-bike oplossing. Ook Domino’s is op dreef. De pizzabezorger gebruikt nu elektrische fietsen, zodat je nooit meer een koude pizza. In onderstaand bericht zie je hoe ze eruit zien:

Nooit meer koude pizza met de elektrische fiets van Domino’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen