Red Dead Online: Blood Money: alles dat je moet weten over de grote update

Games Jelle van Es 13 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Mocht je een speler zijn die graag losgaat in Red Dead Online, dan hebben we goed nieuws. Want vanaf vandaag kun je losgaan met Blood Money, dat een lading aan nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt.

Red Dead Online: Blood Money is vooral interessant voor hen die graag als een crimineel losgaan. Met de nieuwe uitbreiding kun je heel wat nieuwe dingen gaan meemaken. Wij zetten alles op een rijtje.

Alles dat je moet weten over Red Dead Online: Blood Money

Het verhaal

Qua verhaal krijg je in Red Dead Online: Blood Money te maken met Guido Martelli, die dient onder Angelo Bronte, die je wellicht nog kent van het hoofdverhaal. Hij wil zijn rol binnen Saint Denis uitbreiden. Daarvoor rekruteert hij mensen die vuile klusjes willen oppakken om uiteindelijk beloond te worden in Capitale, waarmee je op de zwarte markt speciale voorwerpen kunt scoren. Deze kun je vinden bij criminelen, verborgen kisten en kampen. Maar kun je ook verdienen om verschillende contracten te voltooien. Lukt het je om er genoeg van te verzamelen, dan verdien je het respect van Martelli en de mogelijkheid om mee te doen in Opportunities. Daarmee kun je uiteindelijk een politieke tegenstander uitschakelen door kostbare juwelen te stelen.

Dat ziet er uit als een gezellig gesprek (Afbeelding: Rockstar Games)

Crimes worden toegevoegd in Red Dead Online: Blood Money

Dat is dus het overkoepelende verhaal in Red Dead Online: Blood Money. Als we kijken naar wat je daadwerkelijk kunt doen, dan is de toevoeging van Crimes interessant. Het zijn missies die uit verschillende onderdelen bestaan en vanuit Free Roam door middel van Contracts kunnen worden aangegaan. Bij de lancering van de nieuwe content zijn er drie waar je gelijk mee los kunt gaan. De andere drie komt later.

Overval een trein

Het hoogtepunt in Red Dead Online: Blood Money lijkt te bestaan uit een missie waarbij je een trein kunt overvallen. Dat is een mechaniek die we ook al zagen in het hoofdverhaal. Hopelijk gaat het daar een beetje op lijken en kun je losgaan. Het mooie van dit alles is dat je dit en de andere Opportunities in je eentje kunt spelen. Het is echter ook mogelijk om het samen met drie andere spelers te beleven.

Red Dead Redemption 2 functies voor Grand Theft Auto 6 (GTA 6)
Dit ziet er tof uit! (Afbeelding: Rockstar Games)

Wees een crimineel

Daarnaast kun je ook op andere manieren als een crimineel losgaan in Opportunities. Op verschillende plekken van de wereld kun je losgaan zonder dat je een contract nodig hebt. Het zijn willekeurige acties, waarbij je de opdracht krijgt een huis te overvallen of een camp aan te vallen en daarbij Capitale te scoren. Daarbij is het ook goed om te weten dat je dit snel toegankelijk wordt. Na de introductie van Martellis kan iedereen met dit soort elementen aan de slag gaan zonder dat je aan bepaalde doelen moet hebben voldaan.

Nieuwe dingen om te kopen en vrij te spelen

Uiteraard kun je ook weer heel wat dingen kopen en vrij spelen. Zo zijn er vier nieuwe Rank-passes, waarbij elke pass tijdelijk actief is en doorgaat tot en met level 25. Op die manier kun je dus weer heel wat dingen scoren. Daarnaast zijn er kledingstukken zoals de Haraway Outfit en de Rebellion Poncho die je kunt aanschaffen in Madam Nazar’s Shop. Verder is er een nieuwe tint voor de Torras Poncho te koop bij verschillende winkels en zijn er bij de Fence nieuwe Skill en Satchel Phamlets te krijgen.

Genoeg te doen (Afbeelding: Rockstar Games)

Kortom, met Red Dead Online: Blood Money moet er weer heel wat te beleven zijn in de game. Vanaf vandaag kun je met de nieuwe content aan de slag. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Beleef Red Dead Redemption 2 als nooit te voren dankzij deze toffe mod!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen